Истински Остап Бендер се е пръкнал в града-герой Тутракан и не само това – желае да му става кмет още тази неделя.

Свързани новини

25.10.2023 12:20

Кандидат-кмет митоман се представя за ЮНЕСКО, данъчен, дипломат и парламентарен секретар, а никога не е бил: Чудо в Тутракан

Видян 6739 пъти | Коментари 1
Гласували 10 рейтинг: 4.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Истински Остап Бендер се е пръкнал в града-герой Тутракан и не само това – желае да му става кмет още тази неделя. Кристиян Калчев досега е бил общински съветник и това е единственото вярно, което твърди. За да събере повече гласове той пише, че бил „част от екипа на промяната” при обявяването на своята кандидатура, като така внушава, че има нещо общо с ППДБ, но това е лъжа. Другите му са по-забавни:


Според свидетели на 19 - годишна възраст, през 2012 г., се е представял за данъчен инспектор в Тутракан и е обикалял да натиска местния малък бизнес.


После е минал на международно ниво: видно от публично достъпна информация се води председател на Сдружение с нестопанска цел в частна полза с наименование „ Национален научен експедиционен клуб „Юнеско“, което обстоятелство би трябвало да е декларирали като общински съветник в съответствие със ЗПУКИ, отм. от ЗПКОНПИ.


Само че, това фалшиво негово Юнеско, което не е ясно как изобщо е успял да регистрира, защото дублаж на име на международна институция по закон не може да бъде използван за название, няма абсолютно нищо общо с истинското ЮНЕСКО. Участието в сдружение не е участие и председателствуване на Националната комисия за ЮНЕСКО в Министерство на външните работи, която е основен национален орган за работа с организацията ЮНЕСКО. Използване на термини, дублиращи ЮНЕСКО - организация за образование, наука и култура на ООН, създадена през 1945 г. е подвеждащо и манипулативно.


Очевидно тутраканският Остап Бендер е председател на някаква организация, но тя съвсем не е Националната комисия за ЮНЕСКО в Министерство на външните работи.


Тутраканският гениалец се представя и за зам.-шеф на търговско – промишлена палата, която не съществува. От страницата на БЪЛГАРСКА ТЪРГОВСКО-ПРОМИШЛЕНА ПАЛАТА (bcci.bg) https://www.bcci.bg/telephones.html става ясно, че не е и сред председателите, защото е само един, не сте и сред заместник - председателите, нито сред членовете, освен ако не се регистрирали подобно СНЦ, дублиращо наименованието на горния субект: https://www.bcci.bg/managementhtm1.html Пак от официалната страница на БЪЛГАРСКА ТЪРГОВСКО-ПРОМИШЛЕНА ПАЛАТА https://www.bcci.bg/JointChamBG/, сред оповестените смесени и чуждестранни палати, липсва официална информация за Българско-Виетнамска търговска палата, на която дунавският ни Остап се представя за заместник-председател, освен ако не дублира и такава организация и не е учредил паралелна със сходно наименование и функции.


Странно е и как би могъл да бъде Стажант-аташе в българското посолства в СР Виетнам? Явил ли се е на конкурс, понеже съгласно Закона за дипломатическата служба назначаването на дипломатически служители става след публично обявен общ конкурс при спазване изискванията на наредба, в която част от условията са: завършено висше образование и придобита образователно-квалификационна степен "магистър", владеене на чужди езици съгласно изискванията на чл. 27, ал. 1, т. 3 от Закона за дипломатическата служба; удостоверение от специализирано психиатрично заведение, че не страда от хронично психическо заболяване. Не е ясно дали изобщо, къде, кога и какво е завършил Остап от Тутракан – май не е в СУ, както твърди, за да удовлетвори изискванията за степен „магистър“, а ако се е образовал в чужбина – примерно в уличния факултет на родния на литературния Бендер чуден град


Одеса, то преминал ли българският му събрат процедурата по Закона за признаване на професионалните квалификации?


Сред другите митични превъплъщения на Калчев е то ли съветник в НС, то ли направо парламентарен секретар – също толкова вярно, колкото и останалите му въображаеми роли.
Местните хора се питат и друго: какво се случи с едно известно публично задължение по изпълнително дело на тутраканския Остап?


Забавно е, даже си е чиста ирония, че неговата коалиция се нарича Свобода. В смисъл: обратното на затвор или въдворяване в здравно заведение от определен вид.


 Мария Пенчева


 Снимка: portal-silistra.eu



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 26.10.2023 10:58

    Я вижте какви кандидати за съветници има от Сапарева Баня от ПП/ДБ и други. Ум да ти зайде. То опит, то езици, то чужбина, то компетенции, то чудо за годините им (явно от забавачката са почнали да трупат опит мераклиите)

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Бате Гошо:

 

- Какво е секс прaвилото за есента?

- Пaртньорът с хремa е винаги отдолу!!!

 

към хороскоп хороскоп

везни

Не е от съвсем лесните дни

Не е от съвсем лесните дни, все пак вторник е рязък по