Свързани новини

30.09.2011 12:21

Камери са заснели смъртните заплахи на "цар Киро"

Видян 2412 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Прокурор Калоян Димитров от Асеновград заяви, че охранителни камери са заснели заплахите за убийство, които Кирил Рашков е  отправил към Веселин Христов и съпругата му Иванка Петрова само няколко часа преди племенникът им Ангел да бъде премазан и убит в Катуница. На кадрите ясно се виждало как осем часа преди трагедията Кирил Рашков, внукът му Киро и техен братовчед отишли в кафенето на Веселин Христов. Цар Киро се изплюл в краката на хората с думите „Гяури мръсни“. След това им казал, че ще им извади очите и че ги чака смърт.


Това е една от причините Районната прокуратура в Асеновград да поиска постоянна мярка задържане под стража на ромския лидер. Преди дни той бе обвинен в заплаха за убийство. Според прокуратурата Рашков е имал намерение да избяга в Сърбия, заради напрежението в страната. Цар Киро споделил това на личния си охранител. Заради опасността Рашков да се укрие или да извърши друго престъпление прокурор Димитров поиска обвиняемият да остане в ареста.


Защитникът на ромския бос обаче опроверга обвинението, като заяви, че клиентът му е имал намерение да отиде в Сърбия не, за да се укрие, а защото се страхува за живота си след ексцесиите в Катуница. По думите му Кирил Рашков води уседнал начин на живот, има чисто криминално минало и е в много тежко здравословно състояние – той е с 95% инвалидност.


Самият Рашков заяви пред съда: „Съжалявам, че съм в залата. Не се чувствам виновен. Искам по-лека мярка, защото едва издържам”. Съдиите обаче го оставиха в ареста. Цар Киро разказа, че няколко пъти бил заплашван от Веселин Христов. През 2010-а година Христов два пъти е нахлувал в дома му – първия път с 50 автомобила, а втория – през август 2010-а година – с над 100 души антураж. Циганският бос пуснал 2 жалби в полицията в Асеновград. Рашков твърди, че ден преди да бъде прегазен Ангел, Христов е нахлул в дома на Рашков с 3 коли.


По-рано стана ясно, че Цар Киро дължи 75 000 лв. данък сгради и такса смет за два имота в Пловдив. Сумата е натрупана за периода 1998 г. – 2007 г., съобщи БНР. По информация на Община Пловдив той изобщо не е плащал данък сгради и такса смет откакто е декларирал два имота в Пловдив. Натрупаната сума е 75 000 лв. с лихвите за периода от 1998г до 2007 г. През 2008 г. община Пловдив е изпратила до Комисията за държавни вземания сигнал за неплатените местни данъци, но досега няма информация дали са предприети действия.


Необитаема стои офис сградата близо до понеделник-пазар в Пловдив. Построена е от Кирил Рашков в нарушение на първоначалния план. Според заместник-кмета на Пловдив Александър Долев Дирекция строителен надзор към регионалното министерство е узаконила офис сградата на цар Киро в Пловдив при действащ нов Закон за устройство на територията, който не е позволявал това. „През 2004 г. Дирекция за национален строителен контрол в София явно е извел преписката от Пловдив и узаконява сградата, което е абсурдно. И аз няколко пъти задавам въпроса кой е подписал там, на какви законови основания, дали пък няма друга мотивация да попише“, заяви Долев.


Смъртта на 19-годишния Ангел, който бе прегазен от бус в Катуница, предизвика небивали протести в цялата страна. 2 от къщите на фамилията Рашкови в селото бяха опожарени и изпочупени, а вече повече от 7 дни хиляди хора се събират в различни градове, за да изразят подкрепа към жителите на Катуница, които се оплакаха от дългогодишен терор от семейството на Цар Киро.



Етикети
, , , , , ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

 

 

към хороскоп хороскоп

рак