Свързани новини

29.04.2020 11:59

Калоян Паргов: Политическото его трябва да бъде загърбено в момента

Видян 2208 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Адекватното поведение е жизненоважно в момента и политическото его трябва да бъде загърбено. Това каза лидерът на БСП - София и председател на групата на социалистите в СОС Калоян Паргов в предаването "Още от деня" по БНТ1. Според него, ситуацията сега изисква диалог между институциите и партиите, консенсус и взаимно разбиране.


"Не става въпрос опозицията да "клекне" на управляващите или обратното. Тук говорим за разум, за диалог за излизане от тежката ситуация, коментира Калоян Паргов. - Ние, като опозиция, показахме нашите критики и бележки. Ще покажем и конструктивно поведение. То ще се изрази в конкретни предложения, които да залегнат в социално-икономическия план за спасение на страната след пандемията. Тепърва предстои той да бъде съставен. Този план трябва да е общо дело. Той не е по силите само на управляващите. Президентът Радев може да има ключова роля в това отношение. Защо да не покани политическите партии, представители на бизнеса, на синдикатите, на всички засегнати страни на една кръгла маса, например, на която да дискутират проблемите и всеки да може да каже какво мисли. В крайна сметка - всички сме в една лодка, наречена България".


Председателят на БСП - София оцени като адекватни здравните мерки, които бяха взети срещу разпространението на вируса COVID19. "Прилагането им беше бързо, понякога дори изпреварваше европейските държави, каза Калоян Паргов. - Истината е, че в Европейския съюз има създаден съвет от експерти, който казва на страните-членки какво да предприемат. И от всяка държава си зависи колко от тези предложени мерки ще използва и съответно бързината, с която ще ги въведе. Очевидно при нас европейската комуникация е добра и се действа много бързо. Като цяло, здравните мерки бяха адекватни до момента. Ограниченията забавиха разпространението на заразата".



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня



COVID-19 е като рогата:

- Едни го имат.
- Други ще го имат.
- А трети никога няма да знаят, че са го имали ...

към хороскоп хороскоп

водолей

Може да откриете, че прекарвате повече време сами

Дали заради разпукващата се пролет или просто е дошъл