Пред апелативните магистрати адвокатът на Каймакчийски - Илиан Гергененов заяви, че подзащитният му има постоянен и установен адрес и трайна трудова заетост - той е специалист оперативно проектиране на мрежата в един от мобилните оператори

Свързани новини

18.04.2023 09:54

Калоян, обвинен в убийството на Кристина, остава в ареста

Видян 914 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Софийският апелативен съд потвърди мярката за неотклонение задържане под стража на 34-годишния Калоян Каймакчийски, който застреля бившата си приятелка Кристина Благоева, а след това сложи тялото й в багажник на кола и го запечата с полиуретанова пяна. Според магистратите налице са редица доказателства, че 32-годишната жена, майка на 9-годишно момченце, е убита предумишлено.


Тялото на Кристина бе открито на 6 април, след като три дни по-рано тя не се прибрала от работа. При разследването бе установено, че младата жена е била причакана на столичната ул. Кукуш от бившия си приятел и настоящ колега Калоян и убита с два изстрела от пистолет Макаров. Оръжието пък било собственост на сегашната приятелка на мъжа - Йордана Сотирова, която е военнослужеща.
В съдебната зала стана ясно, че Благоева е убита с два изстрела - в рамото и в гръдния кош. По тялото ѝ съдебните лекари са намерили редица следи от насилие - ожулвания и синини. Част от тях са по шията, ръцете коленете.


Пред апелативните магистрати адвокатът на Каймакчийски - Илиан Гергененов заяви, че подзащитният му има постоянен и установен адрес и трайна трудова заетост - той е специалист оперативно проектиране на мрежата в един от мобилните оператори. Юристът изтъкна, че Каймакчийски се води неосъждан, тъй като е реабилитиран по право. Освен това той не се бил укривал и е съдействал на полицията. Защитата обяви, че ако Калоян Каймакчийски бъде пуснат под домашен арест, той ще отиде при майка си, която е кметски наместник на село Черньово до Ихтиман.


"Единствено моля за по-лека мярка. Само това искам. Или домашен арест, или мярка, която е различна от задържане под стража. Само това искам - да не бъда задържан под стража", заяви Калоян пред съда.
Според прокурор Светлозар Петров, обвиняемият предумишлено е убил Кристина Благоева около 17 часа на 3 април, след като е замислил тежкото престъпление и се е подготвил старателно. Разговорът, който Калоян и Кристина са водели е ескалирал и той я е прострелял, а смъртта е настъпила мигновено. Разпитани са много свидетели, предаде bTV.


Автомобилът, в който тялото на жената е било прехвърлено, е бил подготвен. Каймакчийски е изхвърлил дрехите и ръкавиците, които е носил, но е забравил една от гилзите. След това е накарал е Йордана - настоящата си приятелка, да върне оръжието си в поделението, където тя работи като военнослужещ, а не в касата в жилището си.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

везни

Днес темите ще са свурзани най-вече с личния ви живот

Днес темите ще са свурзани най-вече с личния ви живот,