Калина Сакскобургготска беше призната за виновна за шофиране след употреба на алкохол.

Свързани новини

09.04.2024 16:25

Калина Сакскобургготска е осъдена условно за шофиране след употреба на алкохол

Видян 826 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Калина Сакскобургготска беше призната за виновна за шофиране след употреба на алкохол. Районният съд в Самоков ѝ постанови 8-месечна условна присъда, както и глоба от 200 лева, съобщи БТА. Тя трябва да заплати и 17 953 лева, колкото струва автомобилът, който е шофирала. Ако тя беше собственик на колата, тя трябваше да бъде конфискувана. Решението на съда в Самоков не е окончателно и може да се атакува пред окръжната инстанция.

Калина Сакскобургготска присъстваше на днешното заседание, но напусна залата, заедно със съпруга си Китин Муньос, като съдът отбеляза, че това е станало поради здравословни причини.

Дъщерята на бившия премиер и наследник на българските царе Симеон Сакскобургготски беше засечена зад волана след употреба на алкохол на 19 август м.г. след лека катастрофа без жертви. Районната прокуратура в Самоков заведе бързо производство по случая. Сакскобургготска е шофирала в района на хотел "Мура" в "Боровец", съобщи тогава обвинението.

Първоначално МВР съобщи, че Калина е била придружена от полицаи да даде кръвна пробата. После обаче прокуратурата обяви, че тя е отказала да даде кръвна проба, а дрегерът ѝ е отчел 1,5 промила и това е резултатът, с който Сакскобургготска ще бъде предадена на съд.

Инцидентът с Калина стана след последните промени в НК, свързани с конфискацията на автомобили, шофирани след употреба на алкохол. Затова и автомобилът "Сузуки", шофиран от Сакскобургготска, беше иззет с протокол за доброволно предаване.

"При паркиране е ударила колата, виждате. Може да е изпила една чаша вино, но това не е пиене на алкохол. Това е нищо. Инцидентът е малък. Превръща се в голям проблем, защото е княгиня Калина", коментира след случката съпругът ѝ Китин Муньос. Първо версията беше, че е била разстроена, защото едно от кучетата ѝ избягало. После в историята се появи и изчезнал папагал. "От доста малко стана нещо огромно. Но това са други причини. Най-накрая живеем в правова държава. Всеки е еднакъв пред закона. Това е много важно. Никой от тези, които сочат с пръст, обвиняват или злорадстват, не бива да го забравя. Като родител винаги боли. Да се надяваме, че нещата ще приключат", коментира тогава и Симеон Сакскобургготски.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 09.04.2024 18:47

    Всички са равни пред закона, дори и хората със синя кръв . Присъдата за алкохола е справедлива , но за леката кола - НЕ е. Колата не е виновна за ПТП... и като се има предвид още и извращението - в България всички пътища са платени . Кой е написал и приел тия 2 страшни закони в най-бедната от ЕС страна ?!- за всичките асфалтови пътища да са платени и за конфискацията на автомобилите ?! В какво ментално състояние са били писачите на тези закони . Може би са забравили какво пееше великият Тодор Колев " ... как ще ги стигнем американците ". Защо "творците" на бг. закона " всички пътища са платени " не отидат да дадат съвет отвъд Океана : " абе вий що не направите като нас - НАПРАВЕТЕ всички пътища платени за да си напълните бюджета " ... що не отидат за да получат отговор : Що е то свобода , и свобода на предвижване с МПС стотици-хиляди километри по хубави асфалтови пътища и магистрали без да плащаш нито едно пени

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня



- Мамо, излизам. Да купя ли нещо?

- Купи си апартамент и се махай! На 45 си вече.

към хороскоп хороскоп

стрелец