Свързани новини

18.02.2012 13:31

Калин Георгиев: В МВР не работят балерини

Видян 3067 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

В МВР не работят балерини и когато служителите бъдат предизвикани с арогантност, думи или действия, това води до съответните последствия. Трябва обаче да има и дозиране на полицейската реакция, коментира темата за полицейското насилие главният секретар Калин Георгиев пред бТВ.


Той отбеляза, че досега не е скрит нито един случай на превишаване на полицейски права и обеща в бъдеще подчинените му да станат не само по-вежливи, но и по-квалифицирани. Георгиев обясни, че докато преди отсъствието на интелект в МВР е можело да се компенсира с мускули, сега тази система е отпаднала. „Защото какво е МВР? МВР е функция на обществото и ние сме представителна извадка на това общество”, каза главният секретар.


Георгиев коментира и случая с един от музикантите на Слави Трифонов, при който Илия Илиев се оплака от полицейска арогантност по време на акция. Той бе категоричен, че служителите на ГДБОП са действали правомерно в условия на неотложност. „Аз ги познавам лично, те не са такъв тип да се държат арогантно. Това са законови правомощия, защо да е полицейщина?”, попита главният секретар.


Даде и съвет на българските граждани – да имат предвид, че на гърба на картите на служителите на МВР пише, че всички са задължени да оказват съдействие на институцията.


Калин Георгиев засегна и друга тема – убийствата по непредпазливост, визирайки случая с прегазеното от маршрутка в София момиче. По думите му тези деяния трябва да влязат в графата тежки престъпления, а не да се разминават с условни присъди или пробация. Проблемът ще бъде обществено обсъден в понеделник, допълни той.


На въпрос колко пъти е бил с оставка в джоба, Георгиев изрази съжалението си, че няма джобове, за да покаже нагледно. Правейки равносметка какво би му коствало загубата на поста, той заяви: „Заплатата ми отива за наем и ток, всяка година поне по веднъж съм с болница”.


Смяна на професионалното кресло обаче Георгиев отрече, като заяви, че никой не е обсъждал с него назначението му за шеф на ДАНС: „Ако е имало такива слухове, то те са били плод на фантазиите на различни хора”.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

водолей

Може да откриете, че прекарвате повече време сами

Дали заради разпукващата се пролет или просто е дошъл