Свързани новини

24.03.2009 15:20

Калфин получи званието "Почетен професор" от Университета в Шанхай

Видян 1835 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

В рамките на официалното си посещение в Китайската народна република, заместник министър-председателят и министър на външните работи Ивайло Калфин бе удостоен днес със званието „Почетен професор” на Източнокитайския университет в Шанхай, съобщават от пресцентъра на външно министерство, цитирани от БГНЕС.


Церемонията по удостояването бе ръководена лично от президента на Университета проф. Ю Лиджун. Присъстваха членове на ръководството и на преподавателското тяло на учебното заведение, студенти, генералните консули на Украйна, Румъния и Турция в Шанхай.Министър Калфин изнесе лекция на тема: „Ролята на Черноморския регион и приноса на България за неговата стабилност и развитие”.Източнокитайският университет е един от т. нар. „ключови” университети в Китай, под прякото ръководство на Министерството на образованието.Основан е през 1951 г. чрез инкорпориране на четири други университета – по същество е бил първият в страната общообразователен университет след създаването на КНР през 1949 г. През 1978 г. е обявен за един от т. нар. „ключови университети” . В момента е сред водещите университети, занимаващи се и с изследователска дейност. В Източнокитайския университет функционират редица изследователски центрове, сред които и Центърът за международни и регионални изследвания, който е един от 3-те водещи в Китай. Ръководител на центъра е проф. Фън Шаолей, виден специалист по съвременна европейска и руска история.
Университетът има два кампуса – в централната част на града- район Путуо и крайградския район Минхан. Поради факта, че двата кампуса са изградени в паркове, университетът е известен като „Университет- градина”.На разговорите с министър Калфин професорското тяло на Университета изказа пожелания за установяване на обмен на студенти между Източнокитайския университет и сроден университет в България.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

към хороскоп хороскоп

рак