Свързани новини

27.04.2009 14:46

Калфин откри в Люксембург кръгла маса, посветена на България

Видян 1672 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Вицепремиерът и министър на външните работи Ивайло Калфин откри тази сутрин в Люксембург кръгла маса на тема:”България преди и след присъединяването към ЕС”, съобщиха от пресцентъра на Министерството на външните работи, предаде БГНЕС.


Събитието е организирано от българския посланик в Белгия и Люксембург Христо Георгиев и от Института за европейски и международни изследвания в Люксембург. Кръглата маса се провежда в Информационния център на ЕС в люксембургската столица. Министър Ивайло Калфин говори пред широка и многобройна аудитория - посланици, дипломати, депутати, служители в европейските институции в Брюксел и Люксембург, университетски преподаватели от цяла Европа, студенти. Той запозна гостите на кръглата маса с извървения път от България до членството й в ЕС, с нагласите в обществото след приема и провеждащите се реформи. „Процесът на интеграция на България в ЕС продължава. Сега ние имаме нови цели – присъединяването към Шенген и към Еврозоната”, посочи той. Министър Калфин представи икономическата и финансова ситуация в България, като наблегна на факта, че от макроикономическа гледна точка страната е стабилна в момента. Същото се отнася и за банковата система, допълни министърът. Аудиторията прояви интерес към приоритетите във външната политика на България, енергийната политика и обстановката в Косово.
Повечето от изказалите се дадоха висока оценка на България като активен член на ЕС, изиграл значителна роля и при съставянето на новата европейска конституция. Министър Ивайло Калфин е в Люксембург за участие в Съвета "Общи въпроси и външни отношения на ЕС”.



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 02 юни 21:00ч.

Загадката Анри Пик

Режисьор: Реми Безансон
В ролите: Фабрис Люкини, Камий Котен, Алис Изас, Бастиан Буйон, Астрид Уетнал, Ханна Шигула и др.

виц на деня

Детето на японка и българин е странна комбинация: Много му се работи, ама го мързи да стане.

към хороскоп хороскоп

телец