Свързани новини

22.04.2009 14:09

Калфин: Путин не идва в БГ заради "Южен поток"

Видян 1616 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

"Руският министър председател Владимир Путин няма да присъства на енергийния форум в София, защото руската държава обвързваше неговото присъствие с подписването на споразумение за газопровода "Южен поток" ", заяви външният министър на България Ивайло Калфин, предаде БГНЕС.


Калфин посочи, че споразумението все още не е договорено на експертно равнище и остават открити някои въпроси. Министър Калфин каза, че смесването на темите обсъждани на форума, които засягат въпросите на енергийната сигурност, с подписването на споразумението на "Южен поток" не е било предвидено. Калфин уточни, че преговорите за "Южен поток" се водят между Газпром и българският енергиен холдинг. България настоява, тези преговори да се придържат в рамките на междуправителствените споразумения. Той отказа да съобщи повече детайли за спорните въпроси в преговорния процес между двете страни. Едновременно с това, той подчерта, че "Южен поток" е важен проект, но интересите на всяка страна трябва да бъдат защитени. Той добави, че голяма част от спорните въпроси са изчистени и изрази надежда, тези, които са спорни, да бъдат разрешени в скоро време.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

водолей