Свързани новини

24.02.2014 13:34

Какво правим с българите в Украйна?

Видян 1764 пъти | Коментари 0
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

250 000 българи в Украйна вече са жертви на властта, дошла през уикенда. Понеже е твърде демократична и проевропейска, тя първо забрани използването на езици, различни от украинския. Така дългогодишните усилия да се дадат права на нашето малцинство бяха потъпкани от ден първи. Министърът, вече бивш, от български произход Антон Киссе също е в немилост, ще бъде преследван, дори да е без вина виновен. Външното ни министерство засега няма позиция по темата.


А моментът е много подходящ за привличане в нашата страна на лекари и инженери, каквито там има сред етническите българи, а у нас са крайно недостигащи.


Други нации вече действат по въпроса със спасяването на своите. Израелският вестник Аарец  предупреди за идването на неонацизъм, тъй като е известно, че част от управляващите е партията Свобода на световноизвестния антисемит Тягнибок. На еврейското малцинство, съседно на българското в Южна Украйна, бе препоръчано или да бяга, или да се капсулира.


„Демократичните” и „проевропейските” сили забраняват също телевизионни канали, радиостанции и други медии, които са имали неприятна за новата власт позиция при отразяването на революцията. Предложението е именно на неофашистите бандеровци на Тягнибок. Новата власт, също демократично и по европейски, иска да забрани и управлявалата Партия на регионите, въпреки че тя все още е изразител на 40% от вота на украинците.


Всичко това предизвика спешното събиране на отряди за народна съпротива в Източна и Южна Украйна. Наред с това, твърде възможно е да спре и плащането на данъци от районите, населени с етнически руснаци, българи и евреи, които досега хранеха държавата.


Населението не иска повече да плаща на размирната западна част, която да забранява говоренето на майчин език и политическата изява на хората от изтока и юга – такова ограничаване на правата не е никак европейско.


Поради спирането на помощта от Русия, заплати и пенсии няма да се изплащат този месец, а за другия не е ясно. Украйна не плаща и за природен газ. Новата власт поиска космическите 35 милиарда подкрепа от САЩ и ЕС. Нагласи за отпускане дори на 1/10 от тези пари обаче липсва. Не е случайно, че Ангела Меркел потърси Путин по този повод. От него се очаква да плати сметката, дето не е негова. Което също няма да стане.


Единствената надежда е някаква помощ от МВФ. Преди половин година обаче фондът поиска срещу пускането на някой и друг милиард, но в никакъв случай на 35, заплатите и пенсиите да бъдат намалени 40%, а с такива проценти да се увеличат цените на тока, парното и комуналните услуги. Ако това се случи, ще има нов Майдан – този път срещу авторите на поредната революция в тази многострадална псевдо държава.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

към хороскоп хороскоп

водолей