Свързани новини

01.06.2021 15:16

Как системата пречи за гласуване в чужбина – личен опит; пенсионирайте най-сетне М. Константинов

Видян 3203 пъти | Коментари 3
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Ще ми се наложи да гласувам на 11 юли извън България. Искам, а и по закон съм длъжен да го направя. В Европейския съюз. В неговата втора по големина държава Франция. В един от най-значимите й градове.


Понеже трябва да се регистрирам до 15 юни, използвах първата възможност и по тази причина попълних надлежно електронния формуляр. Дадох всички изисквани данни, както са по личната ми карта.


О, чудо!


Невероятно, но факт!


Системата, поддържана от Информационно обслужване, начело с великия мислител Михаил Константинов ме шокира с откритие – не, друго – името ми не фигурирало в нея.


Конкретният отговор:


„Името не съвпада с Националната база данни Население”.


Има една такава психологическа формула, уж абстрактна: „Човек е нереален извън обществото”. В моя случай явно се оказва буквална.


Понеже „аз мисля, следователно съществувам”, а и гласувам на всички избори, пък личните ми данни са си все същите, освен че изтекоха, докато не избиваха елита и Галя Димитрова управляваше НАП от Мачу Пикчу, се досещам, че грешката не е в моя телевизор.


Тя е в Информационно обслужване и със сигурност не е нито единична, нито е  случайна. Някой много се бои от гласовете от чужбина, понеже на 4 април бяха рекорден брой, а на 11 юли ще бъдат още повече. И не могат да се прогнозират дори от ненадминатите ни социолози.


Всичко това ме кара да поискам час по-скоро да бъде поправена грешната система в интерес на десетки хиляди българи, които през юли ще пътуват, но биха искали да изпълнят ЗАДЪЛЖЕНИЕТО СИ ДА ГЛАСУВАТ, ВЪВЕДЕНО СЪС ЗАКОН.


И също да бъде най-сетне пенсиониран шефът на Информационно обслужване проф. Михаил Константинов, който е пряко отговорен за това безобразие.


Ако някой спазваше закона, наложен от Влади Горанов с благородната цел да се освободят онези над 10% от администрацията работещи пенсионери, отдавна щеше да го е направил. Тъй като според правната норма хората в третата възраст в държавната администрация нямат право да заемат работни места. И струват на данъкоплатците повече от 1,5 млрд. лв. годишно във възнаграждения.


Борис Ангелов



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 003 Anonimen 01.06.2021 20:44

    Боре стига с тоя Кан бе брат, вече си мнооо прост. Не ти се налага ама искаш да си велик а си просто боклук.

  • 002 Вярно, но 01.06.2021 20:33

    Забелязвате ли как Мишока Константинов се е снишил и никакъв го няма по медиите тези дни. Убеден съм,че усилено мишкува сред управляващите и всячески се опитва да запази парчето баница. Ненаял се...

  • 001 Anonimen 01.06.2021 15:27

    Той ,Константинов,си е пенсиониран,но взема и заплата.Просто трябва да бъде уволнен,изгонен,изритан,изчегъртан-изберете сами!

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

риби