Свързани новини

04.03.2021 15:17

Как ще гласуваме, ако сме под карантина

Видян 829 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Централната избирателна комисия (ЦИК) определи реда за създаване на секции за хората, които са под карантина и искат да гласуват на парламентарните избори, каза пред журналисти Димитър Димитров, член и говорител на комисията, предаде Нова тв.


Заявления от тези хора се подават до 31 март. Секция ще се разкрива, ако има поне 10 заявления в съответната община по местоживеене на избирателите под карантина. Общинската администрация ще проверява дали хората, подали заявления, са наистина в изолация. Хората ще бъдат уведомявани, че ще бъдат посетени от членове на подвижна СИК.


Досега са подадени общо 63 500 заявления за отваряне на изборни секции в чужбина. От тях хартиените са само 1230, а останалите са подадени по електронен път. Най-много заявления са подадени от Турция - 15 000, от Великобритания - 12 000, от Германия - 9500, САЩ - 3900 и т.н. Заявления се подават до 9 март. Хората, подали заявления за гласуване в чужбина, могат да гласуват и в друга секция, а не в тази, която са поискали, както и в България, ако решат да се върнат в страната, поясни Димитров.


В ЦИК през последната седмица са постъпили две жалби. Те се отнасят до датата, след която се признават за валидни личните документи с изтекъл срок през миналата година. От петте инициативни комитета, които са се регистрирали в подкрепа на независими кандидати, проверките на два са завършили, съобщи Димитров.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

 

 

към хороскоп хороскоп

скорпион