Свързани новини

02.10.2021 07:20

Kак се заграбва общински имот – схемата, заради която беше осъден ЧСИ

Видян 4026 пъти | Коментари 2
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Сложна схема, чрез която е заграбен общински имот край морето, разкриват мотивите на Бургаския окръжен съд за присъдата на частния съдебен изпълнител от града Тотко Колев. За действията си, допринесли 65 дка общинска гора в Емона да се окажат частна собственост, той беше осъден на година и половина условно с три години изпитателен срок, съобщава news.lex.bg.

Присъдата беше произнесена още в началото на годината, но едва наскоро бяха обявени мотивите за нея, в които съдът чертае схемата, която е установил с доказателствата по делото.

Един шофьор, един ел. техник и полъх от делото „Килърите“

Всичко започва с един шофьор и един ел. техник, които се оказват в ролята на длъжник и взискател по изпълнително дело. Двамата работели във фирма, собственост на осъдения впоследствие на доживотен затвор по делото „Килърите“ бизнесмен Георги Вълев.

През 2007 г. шофьорът Бисер подписал запис на заповед, че дължи 61 000 лв. на ел. техника Илия. „Двамата не са имали реални парични задължения един към друг“, пише съдия Георги Пепеляшев в мотивите си. Въз основа на фиктивния запис на заповед обаче Илия осъжда Бисер да му плати над 67 000 лв. (толкова става сумата с лихвите).

По това време Георги Вълев бил клиент на адвокатите Пламен Луков и Петър Лупов (убит през 2009 г. от групата на „Килърите“). Бизнесменът ги попитал дали имат познат ЧСИ заради негови изпълнителни дела, които буксували, както и заради неуреден дълг между двама негови служители. Адвокат Луков познавал Тотко Колев.

Така Луков подал до Тотко Колев молба от името на кредитора ел. техник за завеждане на изпълнително дело срещу шофьора Бисер. В молбата бил посочен способ на изпълнение – опис и оценка на нива, намираща се в землището на несебърското с. Емона, без други подробности за имота.

Длъжникът Бисер никога не е притежавал имот в землището на Емона.

На 10 декември 2007 г. Тотко Колев образувал изпълнителното дело. Още на следващия ден изпратил стандартните запитвания до НАП, Агенцията за държавни вземания, Службите по вписванията в Бургас и Несебър и КАТ. „Липсва отговор от Служба вписвания – Несебър и от Служба вписвания – Бургас“, констатира съдът.

Тотко Колев изпратил и призовка за доброволно изпълнение до шофьора длъжник. В нея не бил описан начинът на принудително изпълнение, нито имуществото, към което ще бъде насочено то. Съответно ЧСИ не изпратил писмо за налагане на възбрана върху все още неиндивидуализирания по никакъв начин имот.

Призовката обаче не била връчена на бургаския адрес, който бил даден по делото и



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 002 Anonimen 02.10.2021 22:31

    Държава на мафията, по какви причини от ЕК си затварят очите е ясно

  • 001 Anonimen 02.10.2021 11:51

    В моя забутан край са далеч по-нагли.Частните имати ги правят общински и след това си ги разпределят.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.