За първи път след много отсъствие в медийния ефир ексклузивно говори бившият министър на електронното управление Александър Йоловски в предаването "Денят започва с Георги Любенов" по повод предадени протоколи с разкрития.

Свързани новини

15.04.2024 16:06

Как ПП ме натискаше за поръчки: Ексминистър

Видян 556 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

За първи път след много отсъствие в медийния ефир ексклузивно говори бившият министър на електронното управление Александър Йоловски в предаването "Денят започва с Георги Любенов" по повод предадени протоколи с разкрития.

Йоловски каза в отговор на реплика от Христо Иванов, че ходи с охрана на НСО, за да си придава тежест така:

    "Аз, ако исках да си придавам тежест щях да започна да говоря по част от нещата, които съм дал като показания, защото тогава разговорът щеше да стане много по-тежък за някои хора. Самият факт, че аз пазя мълчание толкова дълго време е не защото няма какво да кажа, а защото наистина чакам това нещо да се разплете, защото аз като политолог виждам много сериозен проблем за българската демокрация именно по начина, по който има една паралелна структура на власт, която се опитва да упражнява изпълнителната власт извън министерски съвет".

На въпрос дали те са истински Йоловски отговори:

    "Много искам да дам пряк отговор. Има следствена тайна и аз нито мога да потвърдя, но нито мога и да отрека, че това е истински протокол".

Той посочи, че това изтичане е изключително неприятно, защото в крайна сметка има правила и процедури, които в крайна сметка трябва да се спазват. Изрази надежда разследването бързо да привърши.

    "Защото аз самият вече започвам да губя търпение да видя крайния резултат, защото има много неща, които трябва да станат публични".

По темата дали Мартин Божанов - Нотариуса е притискал Александър Йоловски, бившият министър каза:

    "Това е една честа критика срещу мен от много дълго време. Аз с гордост мога да заявя, че съм един от хората, които от 2020 година активно работят по това българската държава да има своя IT фирма, която да може да прави услуги и да подпомага административните органи, без това да влияе на желанието за печалба".

По думите му картинката е "изключително икономическа и зад политическата тематика се крият сметки".

    "Кредит, дебит, салдо".

    "Ето затова аз самият чакам бързо развитие на моя случай, за да може да стане ясно за какво става въпрос".

На въпрос на водещия Георги Любенов, "ако се крият комисионни, това в друг жанр ли е, това корупционна тематика ли е?", Александър Йоловски каза:

    "Жанрът е един и същи. От години се говори за прозрачност на управление. И това означава ние да знаем какво харчи държавата. Само, че ние не знаем какво харчи държавата и когато с много прости примери... Аз неведнъж съм казвал, че Информационно обслужване например купува лаптопите или настолните компютри с до 15% по-евтино от Министерство на финансите".




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

рак

Ден да общувате открито с партньорите си

Ден да общувате открито с партньорите си, да