Свързани новини

03.10.2013 15:30

Kак НС да е с висок рейтинг, щом половината го няма

Видян 1047 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Рейтингът на парламента е функция на поведението на народните представители, което включва и ГЕРБ. Не виждам кой може да очаква висок рейтинг на една институция, когато половината от нея отказва да работи.

Това заяви в ефира на Дарик радио народният представител от ПГ на КБ Валери Жаблянов. Той обясни, че парламентите се формират от избирателите, а не от социологическите агенции и избирателите са гласували, каквато е и демократичната процедура. Според него общественото мнение в момента е доста динамично и променящо се и реагира чувствително на поведението и изявленията на политиците. "Струва ми се, че в момента самите социологически агенции трудно намират твърди настроения в обществото, за да могат да ги интерпретират", каза още той.

Жаблянов подчерта, че в парламентарната демокрация не всеки път, когато опозицията иска оставка, правителството трябва да я даде, защото тогава не би трябвало да има институции. По негово мнение в момента изпълнителната власт върши добре своята работа, включително и за: предоговаряне на рамката за европейско финансиране на следващия програмен период; спешните социални мерки, които трябваше да се вземат; спазването на международните ангажименти, които България има.  "Правителството тепърва ще заслужи своя рейтинг, защото функционира едва от 3 месеца. Няма как в момента то да бъде оценявано, за това пределно малко време", заяви депутатът.

По думите му, БСП е партия, която не се явява за първи път на избори и не влиза за първи път в парламента. Според него тя има самочувствието на партия, която дори в най-тежките монети в страната е намирала пътя и за диалога, и за отстъпление, когато е било необходимо, за да се запази гражданският мир и да се вземат решаващи завои и във външна политика и международни отношения. "БСП има отговорно отношение към съдбата на България и никога не я е поставяла на риск. Никога не е била заложник на никого", категоричен бе Жаблянов.  

На въпрос, какъв е хоризонтът пред българския парламент, той отговори, че има добър такъв. "В НС има подкрепа за правителството, която ще расте. Надявам се, че това ще се случи и с обществената подкрепа", подчерта народният представител. Той изрази надежда това да се случи, поради тежката ситуация в страната и справянето с огромните проблеми в сферите на: икономиката, материалното разслояване на обществото, голямата българска трудова емиграция и др. По думите му тази политика няма алтернатива.  "Всички други варианти на развитие на България в момента са в ущърб на огромната част от българските граждани и на техния материален интерес, на стабилността на страната в изключително нестабилната международна ситуация", заключи Валери Жаблянов




Етикети
, ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

везни