Свързани новини

11.06.2019 13:53

Как данъчен с 600 лв. нето месечно притежава апартаменти, магазини, заведения в София?

Видян 6691 пъти | Коментари 1
Гласували 3 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Продължаваме историята със задържания за рекордния в официалната история на бг правораздаването подкуп от 45 000 лв. редови данъчен Любомир Савов. Оказва се, че при 850 лв. заплата, която той декларира, че получава в тв интервю, която при удържани данъци пада до реални 600 лв., със съпругата му, която, както вчера показахме с документи, е съдружник на самия черноморски бос Митьо Очите в Сконтова къща – София (фирма с под 50 000 лв. оборот, без ДДС - регистрация), притежават немалко недвижими имоти. И това са само официално декларираните, които са видими в регистъра.


2 апартамента в София, единия с гараж, сграда в Панчарево, магазин в столицата и дори заведение влизат във веригата от владения на богатото семейство. Най-интересна за проследяване е съдбата на един от имотите – коктейл – бар. Заведението с немалката площ от 80, 34 кв.м, както е описано в регистъра, е дарено от фирмата Елисил на данъчния Любомир Савов. Фирмата е на съпругата му, но е странно защо е било необходимо тя да прави дарение, при положение, че е можела и сама да направи последващата сделка – продажба на въпросния търговски обект. Той е закупен от фирма на име Дювал. Това, което идва като най-вероятна хипотеза е, че просто данъчният е трябвало да покаже доказани пари посредством схемата дарение и последваща продажба.


Разбира се, историята не е толкова интересна с конкретните си измерения, колкото за да даде представа – след като на ниските нива в НАП се действа с такъв имотен размах, какво следва за високите позиции? Понеже сме писали и по тази тема – просто отворете архива на 19min.bg и прочетете.




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 002 Милен 16.08.2019 14:58

    За съжаление си прав обичаме да сме роби това си е доказано такъв народ сме.

  • 001 Anonimen 30.06.2019 14:08

    Вече като ли свикнахме на това. Умишлемо всичко истинско в интернет а големите медии купени и това е.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

-Какво прави феминистката, когато чуе хубав виц?
-Смее се под мустак…

 

към хороскоп хороскоп

водолей