Свързани новини

14.10.2011 14:18

Кадиев обещава 100 км велоалеи и система за взимане на велосипеди под наем

Видян 1920 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

На публично представяне и обсъждане на алтернативни политики за развитие на транспортната система, трафика и инфраструктурата в София, Георги Кадиев пое ангажимент за ускорено задвижване на приемане на генерален план на градски транспорт, който да покаже колко хора се движат от една посока в друга в София и от какви линии има нужда столицата. Кандидатът за кмет на София даде гаранции за инвестициите в изграждане на интегрирана система на градски транспорт с 5 компонента: метро, автобус, тролей, трамвай и градска железница. В програмата на кандидата са заложени сто километра велоалеи и система за взимане под наем на велосипеди, за да се стимулира алтернативно придвижване.


„Логиката е да направим придвижването с градски транспорт и велосипеди по-лесно и удобно, за да свалим хората от автомобилите. Не може в София да има 78 автомобила на 100 жители, а в Амстердам да са 34. Няма как при това положение в нашия град да бъде леко движението. Като няма нормален градски транспорт, като няма велоалеи, естествено е хората да ходят на работа с автомобил”, заяви на срещата с браншови организации и фирми в транспорта Кадиев.


На публичната дискусия „Транспорт, трафик и инфраструктура София 2011” присъстваха и браншови профсъюзи в транспорта, университетски преподаватели от висши учебни заведения в столицата, бивши министри, депутати, общински съветници и транспортни експерти.


„Желанието ни е да инвестираме ударно в строителство на подземни и надземни паркинги. Ще въведем нова интелигентна система на управление на светофарите тип "зелена вълна". Трябва да премахнем кофите за боклук от улиците и да ги преместим в специални "джобове"”, уточни Георги Кадиев.


Той пое ангажимент да направи звено за контрол на ремонта на улици, като завиши контрола и гаранциите по изпълнение на ремонти. Кандидат-кметът Георги Кадиев гарантира премахваме системата на сключване на договори само с избрани 3 големи фирми и обеща да вкара малки и средни фирми в ремонт на пътища.


Закупуване на нови превозни средства и създаване на по-добри условия за шофьорите и возещите се, както и контрол при закупуване на билети, обеща Георги Кадиев.


„По груби данни на администрацията около 30 % от придвижващите се с градски транспорт в София се возят без билет. Е, как да имаме пари за транспорт. Заболя ме сърцето, когато на посещение в едно трамвайно депо в 3 часа сутринта видях ватманки да идват на работа с едно желязо като джойстик в ръце. С него местят релсите и си го носят от вкъщи, очевидно да не им го откраднат... А навсякъде по света това са автоматизирани системи за разместване на релси. Контрол е нужен в столицата. За да не се краде безумно в тази сфера е нужен контрол върху ръководителите на транспорта и върху пътници”, каза Георги Кадиев.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Жената по природа е много добра, може да прости на един мъж дори и да не е виновен...

към хороскоп хороскоп

дева

Днес фокусът ви ще се измести към любовта

Днес фокусът ви ще се измести към любовта, романтиката