Свързани новини

26.02.2013 13:56

Кадиев брани Топлофикация от хората

Видян 1808 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Общинският съветник Георги Кадиев днес се противопостави на закона в България и в ЕС и на гражданите на София. Той обяви, че Топлофикация щяла да фалира, ако спазва правилата, заложени в нормативната уредба. А според тях не може да има прогнозни сметки, а още по-малко лихви върху нещо, което никой не може да докаже дали е получено. Стигна се дотам червеният избранник да напада кмета Фандъкова, че иска да възстанови една справедливост и да облекчи хората.


Прави впечатление, че през последните месеци волно или неволно от устата на Кадиев се чуват неща, които преди слушахме от натирения бивш властелин на София с имоти за милиони Андрей Иванов.


Това, което Кадиев спестява е неговият психологически конфликт на интереси по темата. Като бивш шеф в Топлофикация едва ли от него може да се очаква да бъде на страната на народа. Питаме се обаче къде по време на неговото управление потънаха стотици милиони държавна помощ, които бяха налети чрез Българския енергиен холдинг на столичното парно от парите на всички български данъкоплатци от последния бюджетен излишък през 2008 г?


Интересно е също да се знае още ли съпругата на Кадиев е един от единствените търговци на ток от АЕЦ Козлодуй, който щедро се изнася, вместо да остава в България и да понижава цената на електричеството за всички български граждани в т.нар. „енергиен микс”?


От тези милиони износ ли се построиха престижните имоти на Кадиеви?


Напомняме, че кметът на София организира точно преди седмица голяма среща, на която бяха обсъдени начините Топлофикация най-накрая да започне да работи законно. В нея се включиха всички граждански, стопански и други организации, включително БСП, които имат отношение по темата. Беше решено съвместни експертни групи да изработят нови правила, които да доведат до плащане на сметките, но на справедливи, а не на измислени едно към гьотере, каквито софиянци получават особено през последните месеци.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня



- Мамо, излизам. Да купя ли нещо?

- Купи си апартамент и се махай! На 45 си вече.

към хороскоп хороскоп

риби