Свързани новини

28.10.2013 16:50

Къде ще се помещава Класическата гимназия в София?

Видян 1703 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Ожесточен спор раздели на два лагера родители, учители и ученици от Класическата гимназия в столицата. В центъра на разприте е локацията на училището – дали то да остане в центъра на града или да се върне в ремонтиращата се сграда в квартал Модерно предградие.


От около месец „класиците” са настанени в сградата на 13-о училище в София - до Женския пазар. Причината - тяхната сграда в Модерно предградие до Люлин се ремонтира вече трети месец - за над 2 млн. лева от ЕС.


Проблемът се състои в това, че част от учениците и преподавателите желаят да останат в настоящата сграда, която се намира на по-централно място – в близост до министерства, институции, Софийския университет. Другите пък искат да се върнат в Модерно предградие, на улица Баба, където реновираната сграда ще предлага по-добри условия на обучаващите се младежи.


„Мястото на всички елитни училища е в центъра. На другото място обстановката е ужасна - коне пасат в двора, предлагат ни се наркотици от сутрин до вечер, кафето на училището набира проститутки”, коментира една от ученичките, която е „за” оставането в 13-о СОУ. Идеята подкрепя и директорът на Класическата гимназия.


Според родители от другия лагер обаче разделението Център-Люлин е абсурдно и учениците трябва да се върнат в ремонтираната сграда.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня



COVID-19 е като рогата:

- Едни го имат.
- Други ще го имат.
- А трети никога няма да знаят, че са го имали ...

към хороскоп хороскоп

стрелец