Къде по света най-често се диагностицират психични заболявания

Свързани новини

30.10.2023 12:37

Къде по света най-често се диагностицират психични заболявания

Видян 1585 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Според проучване на YouGov Surveys: Serviced, 30% от всички респонденти в 18 държави са били диагностицирани с психично заболяване в даден момент от живота си. Този процент обаче не отразява непременно колко от тях страдат от тези заболявания. Изследването предоставя интригуваща перспектива върху разпространението на психичните заболявания по света и как различните страни се справят с този предизвикателен проблем.

Според данните от проучването, австралийците водят с 44% от респондентите, които са били диагностицирани с някакво психично заболяване в живота си. Това е внушителна статистика и показва важността на обръщането на внимание към психичното здраве в Австралия.

На обратния край на спектъра се намира Сингапур, където само 14% от респондентите са били диагностицирани с психично заболяване. Този нисък процент подчертава възможността за изучаване на факторите, които допринасят за по-доброто психично здраве в тази страна.

Хонконг и Китай също са близо до дъното на списъка със съответно 21% и 22% от потребителите, които казват, че са били диагностицирани с психично заболяване. ОАЕ се отличава със втория най-висок процент на диагностициране – 43%, следван от северноамериканските държави Канада (36%) и САЩ (36%).

В Европа, Германия заема лидираща позиция с 34%, следвана от Швеция 33% и Великобритания 32%. На другия край на спектъра, Дания има значително по-малко диагнози от скандинавската съседка Швеция, само с 24%. Италия се отличава с най-малкия процент на потребители, диагностицирани с психично заболяване – 22%.

Повечето респонденти (65%) никога не са били диагностицирани с някакво психично заболяване. Въпреки това, най-честата диагноза в 18-те изследвани държави са депресия и тревожно разстройство, като 12% от глобалните респонденти казват, че са били диагностицирани с тях в някакъв момент от живота си. Този факт подчертава необходимостта от повече усилия за предотвратяване и лечение на депресията и тревожните разстройства.

Изследването на YouGov Surveys: Serviced предоставя важни данни за разпространението на психични заболявания по света и кои са най-честите диагнози. Въпреки че процентът на диагностицирани може да варира значително от страна на страна, депресията и тревожното разстройство остават сериозен проблем за психичното здраве на хората в целия свят. Необходимо е по-голямо внимание и ресурси да бъдат насочени към подкрепа и лечение на хората, засегнати от тези заболявания.



Автор: Pixotab



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Детето на японка и българин е странна комбинация: Много му се работи, ама го мързи да стане.

към хороскоп хороскоп

близнаци