Свързани новини

15.02.2011 11:23

Качествените БГ плодове и зеленчуци с марка

Видян 2957 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Очаква се да бъде изработена специална марка за българските плодове и зеленчуци. Тя ще гарантира тяхното високо качество, съобщи шефът на Българската асоциация на производителите на оранжерийна продукция Пламен Сапунджиев пред БНР. Идеята ще бъде реализирана до няколко месеца от членове на организацията.


По думите на Сапунджиев българските оранжерийни производители не употребяват препарати, влошаващи качеството. „Мога да ви уверя, че българското зеленчукопроизводство няма проблеми с безопасността, ако има, са много малки“, заяви той.


„Контролът на доставките за големите вериги е много голям. Засилен е и към произхода на стоката, класа, сертификат и санитарни заключения“, увери Семиха Ангелова - доставчик на вносни плодове и зеленчуци за големите търговски вериги.


Междувременно стана ясно, че Българската агенция по безопасност на храните планира проверки за пестициди във вносните плодове и зеленчуци. От Агенцията предвиждат създаване на мобилни центрове в цялата страна, в които ще се подават сигнали при нарушение. Проверяващите ще бъдат безпощадни към забранените за ползване пестициди в Европейския съюз.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Има два типа хора. Аз избягвам и двата

към хороскоп хороскоп

везни