Свързани новини

27.06.2016 16:58

Кабинетът ремонтира резиденция Бояна за 15 млн. лв.

Видян 1962 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

  Правителството е готово да плати 15 млн. лева за ремонт на резиденция Бояна. Това става ясно от публикувани  предварителни обявления за обществени поръчки, които Министерският съвет е готов да възложи.



Става въпрос за Дом №  2 на резиденция  Бояна – тип хотел, който се използва само за приеми и конференции по 2-3 пъти на годишно. В Дом №1 сега е Националният исторически музей, но той вече е ремонтиран.



МС  вече обяви и първата обществена поръчка от скъпия ремонт - тя е за 450 000 лв. До утре кандидатите  трябва да подадат необходимата документация за избор на проектант. Идеята на правителството е в резиденцията, разположена в полите на Витоша да се настаняват гостите по време на българското председателство на ЕС. Това би излязло на българския данъкоплатец много по-евтино, ако се използват услугите на хотелите в София.



По план БГ председателството трябва да стартира в средата на 2018 г. Заради Brexit обаче, е възможно то да бъде изтеглено за по-рано. Това налага спешни мерки за форсиране на подготовката за него. Тя включва и изграждането в бившия Партиен дом на новата пленарна зала на НС, което ще глътне около 25 млн. лв. Властта ще ремонтира спешно и  НДК за 40 млн. лв., където ще се провеждат общоевропейските форуми. Според първоначалните разчети общите разходи по българското председателство ще достигнат около 150 млн. лв.



Сред поръчките, които правителството има намерение да възложи, е и ремонт и обзавеждане на резиденция Евксиноград за 6,7 млн. лв., която преди това беше обновена за 11 милиона.  Около 2 млн. лв. ще отидат за нова хладилна инсталация, ново оборудване и реставрация на сградите на Винарския комплекс.



В същото време вицепремиерът и министър на образованието Меглена Кунева ще разполага с бюджет от 2,4 млн. лв.  за ПР, реклама и анализи на борбата с корупцията и българското председателство на Европейския съюз през 2018 г.
Правителството ще има нова интернет страница, която ще струва 100 000 лв., а през август климатичната инсталация на сградата на бул. Дондуков 1 ще бъде подновена срещу 350 000 лв.



Още 250 бона  ще бъдат похарчени и за подмяна на абонатната станция на сградата на правителството. Срещу  160 000 лв. зданието на МС ще се сдобие и с нови улуци и канали, за да се предпазят минаващите в околността граждани от падащи ледени висулки през зимата. Кабинетът ще даде и 120 бона  за цялостна паспортизация на сградния фонд, който се стопанисва от Администрацията на Министерския съвет. А за застраховка на сградите на МС са заделени 125 000 лв.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

риби