Гласуване на вота на недоверие на кабинета Денков
01/03

Свързани новини

13.10.2023 15:18

Кабинетът Денков оцеля след първия вот на недоверие

Видян 1755 пъти | Коментари 1
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Вотът на недоверие, иницииран от опозицията срещу кабинета Денков, претърпя неуспех, след като го подкрепиха едва 71 народни представители от опозицията. Зад кабинета на "сглобката" между ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС застанаха парламентарните групи на двете управляващи фракции, както и депутатите от ДПС. Общо 143 гласа.Без "въздържал" се.



След неуспешния вот депутати от трите партии вносители представиха аргументите си:


"Гласувах "за", защото продажни политици нямат право да ни лишават от въглищната енергетика. Това правителство води до задълбочаване на проблемите. Това правителство не внушава доверие и стабилност. При това правителство и мнозинство справедливостта е на заден план", заяви Георги Гьоков от БСП.


Няма защо да се сърдим на шарлатаните, че са шарлатани, коментира Стоян Таслаков от "Възраждане":


"Вие работите за закриване и унищожаване на българската енергетика. Трябва да съдим ГЕРБ и ДПС. И като отидете на мести избори помисляте си как ще гласувате за това правителство".


Станислав Балабанов от "Има такъв народ" се обърна поименно към някои от депутатите:


- Господин Петков, ще ме погледнете ли в очите? Как се чувствате днес, след като Бойко Борисов и Делян Пеевски ви подкрепиха? Гледам, че бяхте щастлив и пляскахте като невнятен тийнейджър.


- Господин Христо Иванов, погледнете ме в очите. Сега всъщност разбрахте ли дългата ръка на ДПС къде ви погали? Как се чувствате? Питам ви като български гражданин, с когото заедно бяхме по площадите


- Г-н Рашков, Вие как се чувствате, след като Ви използваха да арестувате Бойко Борисов преди година и половина, а днес натиснахте бутона в това и вие, и Христо Иванов, и Кирил Петков и цялата ви клика да продължи да управлява само заради двама души - Делян Пеевски и Бойко Борисов.


В един момент помислих, че ще изпеете българския вариант на песен на Деспина Ванди, каза председателят на парламента Росен Желязков след изказването на Балабанов. Това пък провокира реакция от Тошко Йорданов, който наложи на председателя забележка за това, че си е позволил е коментар.


"Благодаря, г-н Йорданов - ще я обсъдим на председателски съвет заедно с вашата забележка", отговори му Желязков.


По предложение на БСП гласуването се излъчваше на живо по БНТ1 и БНР. Освен това от левицата поискаха гласуването да се прави със ставане от място и поименно, но това не събра подкрепа.




Вчера в Народното събрание се проведоха близо 6-часови дебати по искания от опозицията вот на недоверие на правителството заради политиката им в сектора "Енергетика".


Самото предложението пък бе внесено миналата седмица от БСП, "Има такъв народ" и "Възраждане". Те успяха да съберат 72 подписа за разглеждането му в пленарната зала.


Лидерът на БСП Корнелия Нинова вече обяви, че ако правителството оцелее, веднага започват събирането на подписи за вот на недоверие по темата "Национална сигурност и отбрана".




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 13.10.2023 20:05

    углавните крадци са криминални типове и никакви забележки не ги интересуват, както не ги интересува съдбата на ограбените, това са горбачевисти

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

 

 

към хороскоп хороскоп

рак

Ден да общувате открито с партньорите си

Ден да общувате открито с партньорите си, да