Свързани новини

25.08.2023 16:10

Кабинетът Денков-Габриел с едва 20% доверие от народа: Маркет линкс

Видян 909 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

„Правителството се ползва с около 20% доверие. Подобно измерихме и когато то беше съставено“, заяви пред bTV социологът Добромир Живков от Маркет линкс.

По думите му това е около 1/5 от българите, изразяващи доверие към кабинета, което не е много, но „трябва да имаме предвид обстоятелствата – отегчение на гражданите от политическата ситуация, както и напрежение, тоест въпреки че не е високо, те го поддържат стабилно“.

„Обществото като цяло се успокоява, намаляват хората, които казват, че държавата не се развива в правилната посока“, каза още Живков.

Спрямо доверието към прокуратурата социологът посочи, че „да, отразява се, но трябва да кажем, че традиционно недоверието към правосъдната ни системата продължава да бъде проблем“.

„49-ото Народно събрание стартира много ниско с 9% доверие, но имаме развитие – до 11%. В този смисъл отново казвам, че се успокояват нещата и българите виждат как институциите се задвижват и вършат работата си“, добави социологът.

„Президентът с 41% има най-висока степен на доверие, но тук все пак има условност, той се движи между разделение, различна е картината спрямо времето, когато беше преизбран. Президентът усилва у едни слоеве подкрепата, но с идеята, че сред едни печели, а сред други губи, се случва една поляризация“, обясни още Живков.

За процентите на доверие към премиера Николай Денков – 23%, и заместника му – Мария Габриел – 25%, социологът коментира, че „не е голяма изненадата, и двете политически фигури стоят еднакво, с някакво предимство на Габриел“.

За сглобката Живков заяви, че „обществото почва да приема тази коалиция, въпросът е какво ще се случи на местните избори, като цяло как ще се развие доверието ще разберем, след като преминат“.

„Домашното насилие е сериозно признат проблем в обществото, винаги над 60-70%. Обществото събуди в себе си защитните сили, че независимо какво е насилието, то се отнася за всички, това е висока степен на консенсус, ако си зададем въпроса при коя друга тема може да има такова съгласие между обществото“, каза още Живков.




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Иван Митев 25.08.2023 16:26

    Актуалната необходимост за правителството на академик Денков е публичното признание на неграмотност на Министъра на финансите за изпълняваната отговорност. Правителството на академик Денков запазва голям причинител на щети. В Република България, щетите се увеличават. Накратко: Употребите на официална валута са с добри или лоши резултати. Лошите резултати от употреби на официална валута са с признак на най-опасен враг на устойчивото развитие в съответната държава. Нямането на финансово регулиране за предпазване от щети от употреби на официална валута е причина за подсигуряващ за щети държавен бюджет. Реалното съгласие на правителството за запазване на държавната финансова грешка помага за нови щети. Жертви сме на местната проява на разпространената в света държавна слабост. Ползва се подсигуряващ за щети държавен бюджет. Неправилният държавен бюджет осигурява провал за правителството. Лошите резултати от употреби на официална валута е причина за невъзможно устойчиво обществено развитие. Защо правителството е с действително съгласие за запазване на голям причинител на щети? Прекратяването на сегашната финансова неправилност спасява съответната държава от нови щети. Осъществимо е финансово регулиране за предпазване от щети от употреби на официална валута. Възможен е предпазващ от щети държавен бюджет. Правителството е с допълнителни полезни приходи и смалени разходи. Постижимо е изплащане на държавните дългове.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

риби