Лидерът на ГЕРБ обаче подчерта, че екипите по секторните политики работят добре. До събота трябва да има и обща програма, която сравнена с бюджета, ще покаже какви разходи и приходи могат да се планират.

Свързани новини

28.04.2023 09:50

Кабинет с участието на Петков, Василев и Атанасов е неприемлив за ГЕРБ : Борисов

Видян 1230 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Никога не коментирам слухове или писания, или информации от медиите. Най-вероятно това е вътрешно контролирано изпускане на имена, за да ги чекират. При нас такова нещо не е представяно. Така лидерът на ГЕРБ коментира изтеклия в медиите списък с имена на евентуални министри и премиер на ПП-ДБ. По думите му кабинет, предложен от ПП-ДБ, с участието на Кирил Петков, Асен Василев и Атанас Атанасов, е неприемлив за ГЕРБ.

"Заседавахме от сутринта с колегите.  Виждаме един неправилен подход. От МФ разбрахме колко тежко е финансовото състояние на държавата. Опитите да се върне бюджета отново на служебното правителство според мен е неправилно, подло и безотговорно. И тогава президента с пълно право може да ни нарече с всички имена – от шарлатани до безотговорници. Каквото и да каже – все ще е правилно", подчерта Борисов.

И допълни: "Днес ще получим бюджета, който е основата на политиките на каквото и да е правителство с каквито и да е личности. Той е отговорност включително и на партиите, които не са в преговорите. Но които дружно в предишните НС щедро раздаваха пари и намаляваха данъците Сега дружно трябва да си понесем отговорността. Това е опит на г-н Асен Василев да се скрие от провала на финансовата си политика. Ние също имаме вина и сме вдигнали ръка да гласуваме за много от глупостите в предишните НС".

Лидерът на ГЕРБ обаче подчерта, че екипите по секторните политики работят добре. До събота трябва да има и обща програма, която сравнена с бюджета, ще покаже какви разходи и приходи могат да се планират.

"Аз се дръпнах от първия ред, за да дадем шанс за правителство. Според мен Кирил Петков  и Асен Василев също да се отдръпнат назад, за да се даде шанс на 4-годишно експертно управление", призова Борисов.

"Ако е вярно, че службите ще са при Кирил Петков, мисля, че това е неприемливо. Естествено е да искаме да има хора от ГЕРБ. Като не искат да правят този компромис, ще продължим да работим по програмата, да приемем бюджета. Ще извадим нещо добро за страната. Ако ДПС, БСП и ИТН са приемливи за тях - нека говорят с другите", подчерта лидерът на ГЕРБ.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

 

към хороскоп хороскоп

риби