Делото беше насрочено за юни.

Свързани новини

19.04.2023 09:30

К19 отложи делото за смъртта на Милен Цветков

Видян 1359 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Върховният касационен съд (ВКС) отложи заседанието по делото срещу Кристиан Николов, който преди 3 години причини смъртта на журналиста и телевизионен водещ Милен Цветков. Причината е, че подсъдимият Николов е болен от COVID-19 и е поставен под карантина, заради което не може да се яви на заседанието по делото. Неговото присъствие не е задължително, но той е заявил, че иска лично да упражни правото си на защита. Процесът ще бъде гледан на последната трета инстанция на 21 юни.


Тежката катастрофа, при която загина Милен Цветков стана на 19 април 2020 г. на кръстовището пред мол Парадайс в София. Според прокуратурата престъплението е извършено с умисъл, тъй като Николов не само че е седнал зад волана на аудито след употреба на наркотици, но и не е спазвал правилата за движение и е шофирал със скорост, значително по-висока от разрешената - 99 км/ч, при ограничение в участъка 50 км/ч. Няма спирачен път и е минал на червен сигнал на светофара при спрял пред него автомобил.


Две съдебни инстанции - Софийският градски съд и Софийският апелативен съд, определиха присъда от 9 г. затвор за Кристиан Николов, но не приеха за доказано обвинението за евентуален умисъл. До момента и двете инстанции му наложиха и забрана да шофира за 10 години и постановиха да плати 40 000 лева разноски по делото.


Близките на Милен Цветков също искат Николов да бъде признат за виновен по обвинението, че e причинил смъртта на журналиста при евентуален умисъл, а не при непредпазливост. По това обвинение Наказателният кодекс предвижда минимум 15 години затвор, а най-тежкото наказание е доживотен затвор.


"От самото начало заедно с държавното обвинение ние твърдим, че престъплението е извършено при форма на вината "евентуален умисъл". Ако ВКС приеме нашата теза, трябва да върне делото най-малко на Апелативния съд", обясни пред БНТ адвокатът на близките на Цветков Менко Менков.


ВКС може или да потвърди присъдата, наложена от две съдебни инстанции, или да я отмени и да върне делото за ново разглеждане.









Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 19.04.2023 17:23

    Ако делото приключи с решение , че " мамин Никольчо " бидейки яко дрогиран се качил и подкарал огромният мамин джип , и това му действие се счита за НЕУМИШЛЕНО ; хиляди закоравели алкохолици и наркомани ще си извадят фотокопие от решението на това дело и ще шофират колите си по пътищата на България мъртво пияни и дрогирани, без да ги е страх от съд и от КАТ . Преди да вземат окончателното решение по делото за Милен Цветков , съдиите трябава внимателно да прочетат някои важни членове от ЗАНН и ЗДП .Двата закона са свързани и там пише в детаили за умишлените деяния .

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

 

 

към хороскоп хороскоп

везни