Министърът на правосъдието Надежда Йорданова каза пред журналисти в парламента, че възможно най-скоро ще внесе предложението до Висшия съдебен съвет

Свързани новини

16.02.2022 16:23

Йорданова потвърди намерението си да внесе във ВСС предложение за освобождаването на Гешев

Видян 1091 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Министърът на правосъдието Надежда Йорданова каза пред журналисти в парламента, че възможно най-скоро ще внесе предложение до Висшия съдебен съвет за предсрочно освобождаване на главния прокурор, предаде Нова тв.


 


Във вторник беше обнародвано решението на Конституционния съд, свързано с възможността министърът на правосъдието да прави предложения до Висшия съдебен съвет за предсрочно освобождаване от длъжност на председателя на Върховния касационен съд, на председателя на Върховния административен съд и на главния прокурор в хипотезата на чл. 129, ал. 3, т. 5 от Конституцията.


 


„След обнародването на решението на Конституционния съд в Държавен вестник, тече тридневният конституционно установен срок за влизането му в сила. Така че то ще влезе в сила в края на тази седмица, както съм казвала, оттук-насетне възможно най-скоро ще внеса своето предложение в пленума на Висшия съдебен съвет”, заяви Йорданова.




На въпрос дали ще изчака изтичането на мандата на този състав на ВСС, министърът на правосъдието коментира, че Конституцията я задължава при наличие на съответните основания за предсрочно прекратяване на мандата на главния прокурор, да сезира пленума на ВСС. „Разчитам, че там са професионалисти, които ще изпълнят своите задължения така, както обществото очаква от тях и съобразно закона”, допълни тя.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

риби