Свързани новини

03.10.2011 16:12

Йорданка Фандъкова: Пускаме четири буферни паркинга за 2700 автомобила по линията на метрото

Видян 2064 пъти | Коментари 0
Гласували 3 рейтинг: 4.6667
много слаба слаба добра много добра страхотна

Столична община е спечелила над 1 милиард лева за последните две години по различни европейски програми. Това каза кандидатът за кмет на Столична община от ПП ГЕРБ – Йорданка Фандъкова, на среща с представители на Управителни съвет на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ), предаде агенция Фокус. Най-големият проект е метрото, за който тази година бяха пренасочени 250 млн. евро допълнително. Другият голям проект, който се изпълнява, е първият етап от проекта за интегрираната система за битовите отпадъци. В ход е строителството на депото. Тече конкурсът за изграждането на компостиращите инсталации. Този проект дава възможност на бизнеса да се включи. Очакваме и одобрението на втория етап – посочи Фандъкова.


Друг голям проект е за модернизация на градския транспорт, за който подписхме договор с регионалното министерство. Проектът е на стойност 63 млн. евро. Той засяга предимно електротранспорта и осигуряването на 50 нови тролейбуса, рехабилитация и изграждане на трамвайни трасета и изграждане на интелигентни системи за управление на 20 ключови кръстовища – каза Фандъкова. По думите й – това са най-големите проекти. Работим и за саниране на училища, т.е. наблягаме на енергийната ефективност.


Превръщането на София във водеща туристическа дестинация е друг от приоритетите на Йорданка Фандъкова. „Отчитаме огромните ресурси на нашия град за развитие на туризъм. Работим активно за развитието на културния туризъм – правят се археологически разкопки и се изграждат музеи. Надяваме се, че ще се финализира законът за публично-частното партньорство, който ще ни даде възможност да работим по темата минерални извори. Общината има възможност за управление за срок от 25 години на седем минерални извора и можем да разработим тези модели. Този закон ще ни помогне и за изграждането на паркинги. С пускането на втори метродиаметър ще бъдат пуснати четири буферни паркинга за 2700 автомобила по линията на метрото – посочи още Йорданака Фандъкова.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

дева

Новите запознанства ще са леко странни

Новите запознанства ще са леко странни. Ще започнат