Свързани новини

07.06.2012 12:35

Йорданка Фандъкова е най-харесваният политик у нас

Видян 1630 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

За пръв път Йорданка Фандъкова е най-харесваният политик у нас. Тя излезе начело в класацията с 61% одобрение, а след нея се нареждат президентът с 54% и Бойко Борисов, който е харесван от половината българи.


Българите продължават да одобряват работата на правителството и дори доверието им в кабинета расте за последната година. 36% от хората му гласуват доверие през май, което е повече с 3 пункта в сравнение със същия месец на миналата година,


показват данни от проучване на НЦИОМ.


Интересно е, че за пръв път социологическо изследване поставя на първо място столичния кмет Йорданка Фандъкова като най-одобряван политик. Тя се ползва с доверието на 61% от българите. Доскоро челната позиция заемаше президентът Росен Плевнелив, който по данните на НЦИОМ все още е предпочитан от 54%, а премиерът Бойко Борисов се нарежда на трето място с 50%.


За последните шест месеца след местния вот и президентските избори, българите стават все по-убедени, че кабинетът ще изкара пълния си четиригодишен мандат.


Ако през ноември 2011 година оптимистите за бъдещето на правителството са  били 68%, то сега те са вече 72%.


Най-често мнението, че правителството ще изкара мандата си, се споделя от трудовоактивните, от образованите и от заможните българи, а също така и от учащите и служащите. Убедени, че ГЕРБ ще управлява пълен мандат, са 97% от избирателите на ГЕРБ и 56% от тези на БСП.


Дори сред хората, които не одобряват работата на кабинета, преобладава мнението, че правителството на Бойко Борисов ще изкара пълния си управленски мандат. Така мислят 57% от критично оценяващите кабинета.


Най-одобряваните министри през май са Цветан Цветанов, Лиляна Павлова, Мирослав Найденов, Николай Младенов и Вежди Рашидов.


 


За последния месец Цветан Цветанов, който е харесван вече от 44, 3 на сто от българите, добавя по 2% одобрение.


Доверието към Мирослав Найденов е нараснало с 3% и сега е харесван от 44 на сто.


Най-висок е обаче ръстът на одобрение при новите членове на кабинета Делян Добрев и Десислава Атанасова – с по 11%, както и при Лиляна Павлова – с 5%.


От началото на годината има ръст на одобрението (със 7%) и спад на неодобрението (с 6%) към работата на екоминистъра Нона Караджова.


Лиляна Павлова е министърът, чийто рейтинг нараства най-бързо, в това число и сред избирателите на ГЕРБ, 70% от които одобряват работата й.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

близнаци