Свързани новини

01.10.2013 10:00

Йоан Павел II и Йоан XXIII стават светци от 2014

Видян 861 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Йоан Павел II и Йоан XXIII ще бъдат канонизирани през 2014 година. Това обяви папа Франсиск след среща с кардинали, предаде Guardian. Церемонията ще се проведе на 27 април догодина.


Когато предишественикът му, Бенедикт XVI започна беатификацията на бившия полски кардинал Войтила само месеци след смъртта му, от Ватикана заявиха че 5 годишния период на изчакване не следва да се спазва заради „изключителните обстоятелства" на този случай.


През 2011 година, беше отбелязано първото чудо на Йоан Павел II, излекуването на френската монахиня, сестра Мари Симон Пиер Норманд, която страдала от болестта на Паркинсон и се излекувала без обяснима причина след молитва за бившия папа.


Второто чудо, беше обявено от настоящия понтиф преди само три месеца. Става дума за излекуването от мозъчна аневризма на костариканката Флорибет Мора, след като видяла снимката на Йоан Павел II да й говори.


Решението за канонизацията на Йоан XXIII е считано за странно, тъй като за момента на него е преписвано само едно чудо. Той е бил и главата на Ватикана по време на Втората Световна война. Но според запознати, настоящият папа прилича на него по много неща, а именно скромността и вниманието към бедните, което обяснява решението за канонизацията му.


Лорис Каповила, дългогодишен прелат на Йоан XXIII е заявил пред La Stampa по повод момента, в който е бил уведомен от настоящия папа за канонизацията, "Бях толкова въодушевен, че не можах да продумам и дума", заявил той.



Етикети
, ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 12 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Пациент 64

Режисьор: Кристоффер Бо
В ролите: Фанни Борнедал Nete Фарес Фарес Assad Елиот Кросе Хове Curt Wad Николай Ли Карл Мьорк

виц на деня



- Мамо, излизам. Да купя ли нещо?

- Купи си апартамент и се махай! На 45 си вече.

към хороскоп хороскоп

телец