Свързани новини

29.04.2021 09:24

Извън. обстановка се удължава излишно, така по-лесно се управлява: Проф. Мира Кожухарова

Видян 5526 пъти | Коментари 4
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

"В удължаването на извънредната епидемична обстановка до края на май няма медицински съображения. Нещо повече - тя продължи твърде дълго и това показва липсата на логика за въвеждане и отмяна на тази мярка", каза по bTV епидемиологът проф. Мира Кожухарова.

"Моето усещане е, че е много по-лесно да се управлява в такава ситуация и това е политически ход, защото по-лесно се налагат някои решения", допълни тя.

По думите ѝ предвид големия брой смъртни случаи и ниския процент ваксинирани, не може да се твърди, че пандемията се управлява удачно.

Според проф. Кожухарова в момента действително има спад на заразените и "тенденция към спад" в броя на смъртните случаи, но всяка епидемична вълна има начало и край, затова няма особен смисъл в прилаганите от здравните власти мерки.

"Бих могла да бъда убедена в тяхната необходимост, ако ми се покажат точните епидемиологични критерии, по които затягат и разхлабват мерките", посочи тя и допълни, че ако се направи сравнение със ситуацията миналата година и сега, ще видим, че няма нищо общо.

"Нека отворят университетите и студентите да се събират там, а не в нощните заведения. Това е моето контра предложение на отварянето на заведенията", каза проф. Кожухарова.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 004 Anonimen 29.04.2021 17:31

    Според инфографиката на РФДИ, средният брой заболявания с коронавирус сред ваксинираните с руския препарат е 95 на 100 хиляди души, средната смъртност – един случай на 100 хиляди ваксинирани. Средната заболеваемост на ваксинираните с лекарството AstraZeneca е 700 души, смъртността е седем. След ваксинация с Pfizer/BioNTech средно 555 души се разболяват, 32 умират.Сред ваксинираните с ваксината Moderna 176 пациенти се разболяват на 100 хиляди души, 20 умират, сред ваксинираните със SihoPharm се заразяват 356 души и 16 умират. Отбелязва се, че делът на смъртните случаи сред ваксинираните с Pfizer/BioNTech е 32 пъти по-висок от този на „Спутник V“. В същото време смъртността след ваксинация с Pfizer е пет пъти по-висока от тази с препарата AstraZeneca. Унгария беше първата държава от ЕС, която започна да използва руската ваксина. Първата партида „Спутник“ е доставена на републиката в началото на февруари. През март руският външен министър Сергей Лавров и унгарският му колега Петер Сиярто обсъдиха доставката на лекарството за Унгария по телефона. РФДИ съобщи, че според анализа на данните за 3,8 милиона ваксинирани руснаци ефективността на ваксината срещу коронавирус „Спутник V“ е 97,6%. Изданието припомня, че ефективността на ваксината на ниво 91,6% бе потвърдена и в публикация във водещето медицинско списание The Lancet. През март „Спутник V“ беше обявена за най-разпознаваемата коронавирусна ваксина.

  • 003 Anonimen 29.04.2021 15:31

    ваксинираните са силно заразни и вероятно разнасят разни щамове , пита се колко време след вкараните вируси с тн ваксина разнасят болестта и създават нови вълни. Как пък няма професори и доценти да четат малко и на чужди езици, цялата им информация - от щаба и ваксалните фирми

  • 002 Anonimen 29.04.2021 15:27

    бягайте далеч от ваксинирани, те са силно заразни и затова има нови вълни, тази леличка е просто смешна с неадекватните си препоръки

  • 001 Anonimen 29.04.2021 13:51

    напълно вярно, банкянският ГЪЗ само така може да се оцелее още малко - докато го изритат отвсякъде.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Бате Гошо:

 

- Какво е секс прaвилото за есента?

- Пaртньорът с хремa е винаги отдолу!!!

 

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.