"Плевен е първенец по брой на общопрактикуващите лекари спрямо населението, но за останалите градове е голяма трагедия - абсолютно оголени райони и практики".

Свързани новини

29.12.2023 11:47

Изтича срокът за смяна на личния лекар

Видян 329 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Разград, Смолян и Търговище са общините с най-малък абсолютен брой лични лекари сред областните центрове у нас, показва справка на интернет страницата на Здравната каса, предаде БНР. Днес изтича срокът, в който можете да смените общопрактикуващия си лекар през тази година.

В община Разград личните лекари са 23-ма, а в община Търговище  - 25-ма. Разделени на броя население в тези общини, на лекар се падат по 1900-2000 пациенти. В София само лечебните заведения, в които работят лични лекари, са близо 600, като част от тях са с по-няколко медици. Тук човек може успешно да смени своя лекар, споделя д-р Станислава Крайселска, която има новозаписани пациенти и през юни, и през декември.

"Разнородна е практиката. Имам пациенти от новородени до 97-годишен".

И още.

"Плевен е първенец по брой на общопрактикуващите лекари спрямо населението, но за останалите градове е голяма трагедия - абсолютно оголени райони и практики".

Следващата възможност да смените личния си лекар е през юни догодина. Ако промените настоящия си адрес или ако вашият лекар прекрати договора си със Здравната каса, включително при смърт, можете да изберете друг лекар през цялата година, като занесете здравната си книжка и попълните формуляр, достъпен и на сайта на Касата.


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

-Какво прави феминистката, когато чуе хубав виц?
-Смее се под мустак…

 

към хороскоп хороскоп

дева