Свързани новини

29.03.2022 09:23

Изразих "морално възмущение", а не политика, "никой не вярва", че съм говорил сериозно: Байдън

Видян 1138 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

В понеделник президентът на САЩ Джо Байдън застана зад твърдението си, че руският президент Владимир Путин не трябва да остава на власт, но настоя, че това е израз на моралното му възмущение от конфликта в Украйна, а не промяна в политиката, и че никой не бива да го приема сериозно.




В понеделник Байдън представи в Белия дом предложението си за бюджет за 2023 г., но пресата се интересуваше много повече от забележките, които той направи по време на пътуването си до Полша миналата седмица, включително когато каза за Путин: "За Бога, този човек не може да остане на власт" - забележка, която широко се тълкува като призив за смяна на режима в Москва.


 


 ВИЖ ВИДЕО ТУК!


"Няма да връщам нищо назад", каза Байдън, когато го попитаха за това в понеделник. "Искам да поясня: нито тогава, нито сега съм изразявал желание за промяна на политиката. Изразих моралното си възмущение, което изпитвам, и не се извинявам за това. "




Запитан дали забележките му са усложнили дипломацията за прекратяване на войната, Байдън отговори отрицателно, като заяви, че "ескалационните усилия" на Путин са това, което "усложнява много нещата, но не мисля, че  изобщо ги усложнява".


 


Байдън дори настояваше, че никога не е казвал на американските войски в Полша, че отиват в Украйна, когато е казал "когато стигнете там, ще видите", или че САЩ ще "отговорят с нещо" на хипотетична химическа атака от страна на Русия, или че е призовавал за смяна на режима в Русия.




"Нито едно от трите неща не се случи", каза той пред Питър Дучи от Fox News. "Вие тълкувате езика по този начин. "




Президентът на САЩ заяви, че е разговарял с военнослужещите за "подпомагане на обучението на украинските войски, които се намират в Полша.


 


Що се отнася до забележките за химическите оръжия, Байдън се отметна от тях.




"Няма да ви кажа. Защо да ви казвам? Трябва да си глупав", каза той на репортера, когото през януари нарече "глупав кучи син". Когато Доуси каза, че светът иска да знае, Байдън се усмихна и каза: "Светът иска да знае много неща. "




В събота сътрудниците на Белия дом побързаха да "изяснят" забележките на Байдън във Варшава, като заявиха пред репортери, че каквото и да е казал президентът, той е имал предвид, че не може да се позволи на Путин да "упражнява власт над съседните държави".


 


В събота сътрудниците на Белия дом побързаха да "изяснят" забележките на Байдън във Варшава, като заявиха пред репортери, че каквото и да е казал президентът, той е имал предвид, че не може да се позволи на Путин да "упражнява власт над съседните държави".


 


В неделя държавният секретар Антъни Блинкен отиде още по-далеч, като заяви, че "нямаме стратегия за смяна на режима в Русия - или където и да било другаде".




До понеделник сутринта обаче официалното становище беше, че Байдън просто е изразил лично мнение.




"Мисля, че речта, която видяхте, отразяваше емоционалната му връзка с този въпрос и ангажираността му с европейската сигурност, НАТО и Украйна", заяви координаторът на Белия дом по енергийната сигурност Амос Хохщайн на Глобалния енергиен форум в Дубай. "Мисля, че това беше много емоционална, много лична гледна точка", допълни той и каза, че според него Байдън "не е намеквал за промяна на политиката на САЩ и за смяна на режима"


 


 


 


 


 


 


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

към хороскоп хороскоп

везни

Днес темите ще са свурзани най-вече с личния ви живот

Днес темите ще са свурзани най-вече с личния ви живот,