Израелски танкове са навлезли в покрайнините на Газа

Свързани новини

30.10.2023 12:57

Израелски танкове са навлезли в покрайнините на Газа

Видян 1003 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Израелски танкове са навлезли тази сутрин в покрайнините на град Газа и са прекъснали ключов път от север на юг в палестинската територия, съобщава Франс прес.

Свидетели казаха, че в района на Зайтун са били забелязани танкове, които стрелят по всяко превозно средство, което се опита да мине по шосето.

Израел "постепенно се придвижва напред според плана" в Ивицата Газа, заяви говорителят на израелската армия Даниел Хагари. Той отказа да потвърди местоположението на сухопътните сили, след като в социалните медии се появиха съобщения, че израелски танкове напредват по главен път в ивицата Газа.

"Готови сме за всякакъв сценарий", заяви военният говорител Даниел Хагари. Очевидци заявиха пред Франс прес, че израелски танкове са навлезли тази сутрин в покрайнините на град Газа и са прекъснали ключов път от север на юг в палестинската територия. Израел засили сухопътна офанзива през последните дни като част от военния отговор на атаките на "Хамас" от 7 октомври, обещавайки да унищожат ислямистката групировка. Израелската армия съобщи по-рано, че е убила десетки бойци от палестинското ислямистко движение "Хамас", барикадирали се в сгради и тунели. Поразени са над 600 терористични цели, сред които оръжейни складове.

"Хамас" държи повече заложници отколкото се предполагаше, съобщи израелската армия. 239 души са в ръцете на "Хамас", а съдбата на други 40 не е известна. Водят се преговори за възможно освобождаване на заложници с посредничеството на Катар.

"Хамас" е поискала петдневна хуманитарна пауза в операциите на Израел, за да позволи помощ и гориво в обсадената ивица Газа в замяна на освобождаването на всички цивилни заложници, държани от екстремистите, каза източник на Ройтерс, пожелал анонимност. Повече от половината заложници са чужди граждани от 25 държави.

Британският външен министър Джеймс Клевърли заяви, че работи върху хуманитарна пауза, за да стигне помощ до цивилните в Газа. Вчера 33 камиона с хуманитарна помощ са влезли в ивицата през границата с Египет, съобщи Службата на ООН за координация на хуманитарните въпроси.

Венцислав Василев




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

козирог