01/03

Свързани новини

01.04.2021 09:24

Изпреварихме по К19 смъртност Чехия, само Унгария ни бие в ЕС

Видян 6849 пъти | Коментари 6
Гласували 3 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

България се изкачи от 3-то на 2-ро място по броя на починали на глава от населението в ЕС, сочи актуалната статистика. Страната ни прескочи Чехия, а пред нас е само Унгария. "На 14-дневна база сме на 5-то място в Европа по заразяване с Covid-19 със 732 на 100 хил., съответно на второ място на Балканите", заяви гл. държавен здравен инспектор доц. д-р Ангел Кунчев на брифинг на НОЩ.
„Настоящият номер 1 – Унгария не е лесен противник и държи абсолютен рекорд за всички времена по смъртност на глава от населението в ЕС. Но българското правителство категорично няма намерение да се даде лесно”, написа работилият в Оксфорд експерт Петър Марков.
„Министърът на здравеопазването Костадин Ангелов издаде заповед за смекчаване на противоепидемичните мерки. Припомням, че той е човекът, чиято единствена мисия и причина за присъствие в правителството е опазване на здравето на обществото” , подчерта Марков.


„В последните дни се наблюдава покачване на новорегистрираните случаи на коронавирус”, съобщи самият Ангелов на последния си брифинг. „Според експертите се намираме във върховата част на третата вълна и започваме да вървим в най-високата част на платото”, добави той.


 


“Да повторим: Броят на заразените отдавна е много висок, не е спирал да се катери от два месеца и половина, среднодневният брой на смъртните случаи от Covid-19 е рекорден, и също продължава да расте. Но правителството взема решение за намаляване на мерките. Мерки, недостатъчни, въведени измъчено, с хиляда уговорки, твърде бавно и твърде късно, едвам просъществували две седмици без видим ефект”, констатира от своя страна Марков.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 006 Anonimen 01.04.2021 21:12

    Това педалче да не ни занимава с ковидясалите си мисли!

  • 005 Anonimen 01.04.2021 18:05

    Със сигурност Тиквата и неговите придворни медици от НОЩ, калинката на ИАЛ и някои натегачи трябва да бъдат разследвани за умишления хаос и много починали около пандемията и злоупотреба с обществени средства!!!

  • 004 Милка 01.04.2021 13:21

    Увеличават се заразените, а се разхлабват мерките, къде е логиката??? Може би, ако намалят заразените, тогава ще се въведе пълен локдаун???

  • 003 Anonimen 01.04.2021 13:01

    Работилият в Оксфорд бг експерт Петър Марков пише...........А кво рАботи сега?

  • 002 ПЕНСИОНЕР 01.04.2021 10:56

    Надминахме Северна Корея.Фланелки с лика на Вожда се раздават масово.Представяте ли си отново ПКП от Болярово и впоследствие от Кърджали,да е Председател на Народното Събрание.СРАМ И ПОЗОР ХОРА.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

везни