Свързани новини

09.11.2020 11:51

Изправяме целия потенциал на здравната система срещу COVID-19: Борисов

Видян 1757 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

„Изправяме целия потенциал на здравната система срещу коронавируса . Днес осигурихме още 81 милиона лева за изпълнението на допълнителни мерки в борбата срещу COVID-19, вече има единен медицински протокол на действие, включихме и личните лекари, но най-важното е хората да продължат да се пазят!“.
Това заяви министър-председателят Бойко Борисов по време на извънредното правителствено онлайн заседание, на което бе отпуснато финансиране до 65 000 000 лв., с което се дава възможност на лечебните заведения за болнична помощ да осигурят лечение на пациентите с коронавирус в условия на повишена заболеваемост, както и за своевременна диагностика на населението със симптоми за коронавирусна инфекция на територията на страната.
Останалите средства до 81 милиона лева по обявените вчера допълнителни мерки от министъра на здравеопазването Костадин Ангелов ще бъдат осигурени от резерва на Националната здравноосигурителна каса. До 6 милиона лева са определени за създаването на COVID-зоните в Диагностично-консултативните центрове и 10 милиона лева - за финансирането на общопрактикуващите лекари на тяхната дейност в условията на извънредната епидемична обстановка за месеците ноември и декември на 2020 г.
„Пари има, осигурени са! От днес искам пълен преглед на медицинската помощ, която ще се осигурява на българските пациенти. Работете с пълна мощност“, разпореди премиерът Борисов на министрите. Министър-председателят Борисов изиска още от здравния министър да се осигури възможност за даряване на кръвна плазма не само в София, а и в страната, от пациенти, преболедували COVID-19, защото това е начин да се помогне на новозаболели.
Разчетите показват, че през бюджета на НЗОК за сметка на средства от оперативния резерв ще се осигури, считано от 1 ноември всеки общопрактикуващ лекар да получава по 1000 лв. за проследяване на граждани, при които е установен COVID-19. Целта е по този начин общопрактикуващите лекари да бъдат мотивирани за проследяване, назначаване на терапия и последващ контрол на здравословното състояние на гражданите.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня


"Моля, не повръщайте под масите! И там има ора..." - Надпис във врачанска кръчма

към хороскоп хороскоп

стрелец