Бившият министър-председател на Италия Силвио Берлускони предизвика полемика тази седмица, когато аудиозапис, публикуван от италианската информационна агенция LaPresse, показа как 86-годишният Берлускони говори за "възстановените" си отношения с руския президент Владимир Путин.

Свързани новини

21.10.2022 10:42

Изпратих му бутилки Ламбруско: Берлускони се хвали с приятелството си с Путин в изтекъл аудиозапис

Видян 1005 пъти | Коментари 2
Гласували 2 рейтинг: 3.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

        Бившият министър-председател на Италия Силвио Берлускони предизвика полемика тази седмица, когато аудиозапис, публикуван от италианската информационна агенция LaPresse, показа как 86-годишният Берлускони говори за "възстановените" си отношения с руския президент Владимир Путин. В аудиозаписа Берлускони казва, че на рождения му ден миналия месец Путин му е изпратил 20 бутилки водка и "много мило писмо".


В четвъртък неговата канцелария потвърди пред CNN, че клиповете са автентични - очевидно са били записани тайно по време на заседание на партията на Берлускони "Форца Италия" в парламентарната зала във вторник.


"Изпратих му бутилки Ламбруско (италианско пенливо вино) и също толкова сладко писмо", казва Берлускони в аудиоклипа на LaPresse.


Казва също, че е "възстановил отношенията си с президента Путин", и се хвали, че руският лидер го е нарекъл "първия от петимата си истински приятели".


Говорител на партията отрече Берлускони да е поддържал връзка с Путин, като заяви, че бившият министър-председател е разказал на депутатите "стара история, отнасяща се до епизод отпреди много години".


В аудиозаписа на LaPresse обаче Берлускони може да бъде чут да казва, че Путин „е бил против всякаква инициатива“ за война срещу Украйна.


Коментарите изостриха реакциите сред наблюдателите на Украйна, тъй като се очаква Берлускони да бъде част от бъдещото коалиционно правителство на Италия, ръководено от ултраконсервативната Джорджия Мелони, която твърдо подкрепя Украйна.


 
Снимка: Riccardo Fabi/NurPhoto/Getty Images



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 002 червен компост 21.10.2022 13:14

    Точно това сега не е за хвалба, очаквам подобен запис за още един комуняк - орбан.

  • 001 Anonimen 21.10.2022 11:13

    Западно уредена акция за злепостяване винаги когато някой е на страната на човечността.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня


"Моля, не повръщайте под масите! И там има ора..." - Надпис във врачанска кръчма

към хороскоп хороскоп

дева