Когато ставаше дума за големи приоритети като закриването на спецправосъдието коалицията действаше като един, заяви Иванов

Свързани новини

16.04.2022 16:46

Изпращането на оръжие на Украйна няма да бъде "червена линия" за участието в коалицията: Хр. Иванов

Видян 1821 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

За "Демократична България" изпращането на оръжие на Украйна няма да бъде "червена линия" за участието в управляващата коалиция. Съпредседателят на обединението Христо Иванов заяви пред БНТ, че желанието на политическата сила е България да помогне на Украйна във войната срещу Русия и с доставки на оръжие, но дори да не се вземе подобно решение, партията няма да напусне коалицията.



Друга от управляващите партии - БСП, вече обяви, че по никакъв начин няма да подкрепи изпращането на подобна военна помощ на Украйна. От левицата дори уточниха, че са готови да напуснат коалицията, ако това се случи.



От "Има такъв народ" пък обявиха, че темата с ветото на Северна Македония е ключова за тях, като дори се стигна до нападки от страна на външния министър Теодора Генчовска, която е от квотата на "Има такъв народ", че екипът на премиера Кирил Петков води своя политика по темата.


"Опитваме се да бъдем най-спокойният партньор в коалицията. Имаме различия, които трябва да решим без да се сочим с пръст, защото това е пътят на разпада", каза Христо Иванов, след което подчерта, че евентуални предсрочни избори ще са проблем заради усложнената международна обстановка.



"Когато ставаше дума за големи приоритети като закриването на спецправосъдието коалицията действаше като един. Именно това е причина да смятаме, че ще минем отвъд тези сътресения и ще развием коалиционна култура.

 

Снимка: БГНЕС



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

лъв