Свързани новини

22.07.2010 10:28

Изплащат 116-те млн. лв. за тютюна

Видян 1351 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Идната седмица започва изплащането на премиите за миналогодишната тютюнева реколта. Предвидената субсидия е в размер на близо 116 млн. лв. Новината съобщи премиерът Бойко Борисов на среща с жителите на родопската община Кирково.


Заедно с него бяха и министрите Цветан Цветанов, Мирослав Найденов и Вежди Рашидов. Те обясниха целта на визитата си в Източните Родопи с желанието да разговарят "открито” за проблемите на местните хора. В продължение на 2 часа премиер и министри обясняваха на стопаните каква е съдбата на тютюнопроизводството в България. Изплащането на премиите за реколта 2009 година ще стартира ведната, след като във вторник в "Държавен вестник” се обнародва актуализирания бюджет на страната. "Още същия ден правителството ще се събере "на подпис” и ще приеме постановление за промяна на бюджета на земеделското министерство. Това ще позволи разплащането със стопаните да започне веднага”, обясни схемата премиерът. Очаква се до края на юли всички тютюнопроизводители да получат парите в банковите си сметки. Според Бойко Борисов предишното правителство не е поискало от Брюксел компенсации за преориентиране на стопаните към алтернативно земеделие. За това сега се налага да се дават пари от бюджета. В съседна Гърция всяка година производителите получават 750 млн. български лева, те там са евро, за преориентиране, а България проспа тази възможност, коментира Борисов.
Земеделският министър обясни на хората в Кирково, че от тази година няма да има премии за тютюна. Според него тютюн пак ще се гледа, но получените пари ще бъдат по-малко. Затова трябва да се търсят други възможности за доход на хората. Една от тях е програмата за развитие на селските райони. Идеята е да се пренасочат средства по някои мерки в тази програма към стратегия за местата с активно тютюнопроизводство. Премиерът Борисов обясни, че идеята на новата мярка е вместо да се дават субсидии за тютюна, парите да се използват за стимулиране на животновъдството.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Възрастна дама иска да паркира колата си. Намества се между колите и блъска предната кола. След това блъска и задната.

Към нея бавно се приближава полицай и пита вежливо:

- Мадам, по слух ли паркирате?

към хороскоп хороскоп

козирог

Финанси, бюджетиране, спестяване, инвестиране

Финанси, бюджетиране, спестяване, инвестиране, все