Ядрената крилата ракета с неограничен обсег "Буревестник"

Свързани новини

29.02.2024 14:02

Изпитанията на ядрената ракета Буревестник и на подводния безпилотен самолет Посейдон с ядрен заряд са близо до приключване: Путин

Видян 592 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Изпитанията на ядрената крилата ракета с неограничен обсег "Буревестник" и на подводния безпилотен самолет "Посейдон" с ядрен заряд са близо до приключване, заяви руският президент Владимир Путин.


"Тези системи потвърдиха високите си - уникални, бих казал без преувеличение - спецификации", каза Путин за оръжейните системи.


 Плановете на Москва за разполагане на нови, модерни оръжия, разкрити за пръв път през 2018 г., са реализирани или са във фаза на завършване, заяви още Путин по време на програмна реч в четвъртък.
Руските войски вече са използвали хиперзвуковите ракети "Кинжал" и "Циркон" в бойни действия, поразявайки високопоставени украински военни цели, каза Путин в обръщение към Федералното събрание.


На въоръжение са стратегическите хиперзвукови гларуси "Авангард" и лазерната система "Пересвет", каза руският лидер. Хиперзвуковият глайдер е летателен апарат, който обикновено е предназначен за доставяне на ядрено устройство. Той може да се движи през атмосферата на голяма височина и с голяма скорост и може да маневрира, за да избегне прихващане.


Москва скоро ще публикува кадри на тежките стратегически междуконтинентални балистични ракети "Сармат" в техните силози, обеща президентът. 


Всички нови оръжия, с изключение на ракетата "Циркон", бяха разкрити за първи път от руския президент по време на обръщението му към Федералното събрание през март 2018 г.

Тогава Путин ги описа като отговор на опитите на САЩ да нарушат стратегическия баланс с Русия в своя полза. В речта си в четвъртък той заяви, че Москва продължава да е готова да преговаря по този въпрос с Вашингтон, но подчерта, че оттогава отношенията между страните сериозно са се влошили.

"Имаме работа с държава, чийто управляващ елит открито предприема враждебни действия срещу нас", каза той. "Сериозно ли възнамеряват да обсъждат с нас стратегическата стабилност, докато се опитват да нанесат на Русия "стратегическо поражение на бойното поле", както те самите се изразяват?"


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

 

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.