Изпълнителният директор на TikTok Шоу Чу

Свързани новини

14.03.2024 18:00

Изп. директор на TikTok призова потребителите да се борят със забраната на САЩ

Видян 606 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Изпълнителният директор на TikTok Шоу Чу твърди, че забраната на платформата за социални медии в САЩ ще застраши поминъка на хиляди американци. Коментарите му дойдоха, след като в сряда Камарата на представителите прие законопроект, който може да принуди китайския собственик на TikTok, ByteDance, да продаде платформата или да се изправи пред национална забрана.

Ако законопроектът бъде приет от Сената, президентът Джо Байдън заяви, че ще го подпише като закон. В отговор на гласуването в Камарата на представителите Чу нарече решението "разочароващо" и предупреди за потенциалните последици от него.

"Това законодателство, ако бъде подписано в закон, ще доведе до забрана на TikTok в САЩ. Дори вносителите на законопроекта признават, че това е тяхната цел. Този законопроект дава повече власт на шепа други компании за социални медии", каза Чу във видео, публикувано в X (бивш Twitter).


"Нашата платформа има значение за собствениците на малък бизнес, които разчитат на TikTok, за да свържат двата края, и за учителите, които вдъхновяват милиони ученици да учат, и за всички, които откриват и намират радост в TikTok", добави той.

"Ще извадите милиарди долари от джобовете на творците в малкия бизнес. Ще изложите на риск повече от 300 000 американски работни места.

 Шоу Чу сигнализира, че TikTok ще упражни своите "законни права", за да предотврати забрана, и призова потребителите да подкрепят усилията му.

"Насърчавам ви да продължавате да споделяте историите си, да ги споделяте с приятелите си, да ги споделяте със семейството, да ги споделяте със сенаторите, да защитавате конституционните си права, да направите така, че гласът ви да бъде чут", каза той.


 Законопроектът, ръководен от председателя на комисията по избор на Китай в Камарата на представителите Майк Галахър и високопоставения член Раджа Кришнамурти, обрисува TikTok като "заплаха за националната сигурност" заради предполагаемите връзки на ByteDance с Китайската комунистическа партия (ККП). Въпреки че TikTok е единственото приложение, споменато конкретно в документа, то създава рамка, в която Вашингтон да забрани други платформи, контролирани от страни, които смята за "чуждестранни противници". Списъкът на нациите, обозначени като такива, включва Китай, Русия, Иран, Северна Корея и Венецуела.

Ако влезе в закона, законопроектът ще даде на ByteDance 165 дни, за да се освободи от TikTok. Ако не успее да го направи, американските уеб хостинг компании ще трябва да премахнат TikTok и други приложения, свързани с ByteDance, от своите магазини за приложения.


 


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

лъв