По думите на директора е лесно да се затваря предприятие,  а още по-лесно е да се руши нещо.

Свързани новини

29.07.2022 10:30

Изп. директор на Брикел: Спирането ни в 12 без 5 от едно отиващо си правителство и един отиващ си вицееколог хвърлят енергетиката в тотален хаос и колапс

Видян 1814 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


„Приложените към Брикел санкции са тотален административен произвол.“ каза изпълнителният директор на Брикел Янилин Павлов.

Според директора наложената принудителна административна мярка на Брикел е поредното безумно и нелогично решение на един отиващ си вицепремиер и вицееколог от едно отиващо си правителство, водещо до задълбочаване на кризата и хаоса в страната.

„Това за кризата и хаоса дори не са мои думи, а заключение на Президента Радев при връщането на третия мандат:„Управляващата коалиция завещава на бъдещия служебен кабинет и хаоса в енергетиката. Кризата в енергетиката, която може да прерасне в колапс на икономиката и на социалната система, е най-тежкото наследство на това правителство“ … Почти няма какво повече да добавя“ каза Янилин Павлов.

По думите на директора е лесно да се затваря предприятие,  а още по-лесно е да се руши нещо.

„Не знаем ще доживеем ли да видим как се гради нещо. Каква алтернатива на Брикел предлагат бъдещите бивши управляващи на Гълъбово и топлофикациите в още четири града, където ползват нашето обогатено гориво? В Гълъбово да дишат чист въздух на студено зимата ли? Нали разбирате, че лишените от централно отопление,  ще запалят печките на дърва и въглища и ще пушат 2000 комина само в Гълъбово. Без отопление ще останат и общинската администрация, както и болници, училища, детски градини. Ако спре парното в Русе, Сливен, Перник, колко още десетки хиляди комини ще запушат и или пък как ще се натовари електрическата мрежа? Ще издържи ли?“ каза Янилин Павлов.

Според изпълнителния директор на Брикел  аргументите, с които дружеството е санкционирано, са скалъпени и безпочвени.

„За съжаление Правителството, до изтичането на чийто мандат остават часове, действа на принципа “След нас е потоп“. Затварят въглищна мощност и практически спират още 4 ТЕЦ-а, на фона на скок на „евтиния газ“ с 150% процента  спрямо прогнозата само за два месеца. Още повече, че със спирането на Брикел, трябва цял един рудник в Мини Марица Изток също да прекрати работа, което означава още хиляди старозагорци без препитание! Това не е нормален и държавнически подход.“ каза Янилин Павлов.

Павлов заяви, че за служителите и работниците на Брикел, които се притесняват дали ще могат да посрещнат финансово утрешния ден, случващото се е безхаберие, облечено във власт!

„Поради произвола, на който сме жертва, ще търсим правата си по законов път!“ каза Янилин Павлов.




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Жената по природа е много добра, може да прости на един мъж дори и да не е виновен...

към хороскоп хороскоп

стрелец

Денят е подходящ за пътувания или изследване на нови култури и идеи

Денят е подходящ за пътувания или изследване на нови