Износът на електромобили от Китай се е увеличил почти три пъти през ноември, главно благодарение на поръчките от Европа, съобщава Bloomberg, като се позовава на митнически данни.

Свързани новини

07.01.2023 07:12

Износът на електромобили от Китай достигна рекордно високи стойности заради търсенето в Европа: Bloomberg

Видян 2745 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Износът на електромобили от Китай се е увеличил почти три пъти през ноември, главно благодарение на поръчките от Европа, съобщава Bloomberg, като се позовава на митнически данни.

Според доклада китайските производители са доставили електромобили на стойност 3,2 млрд. долара през ноември, което е най-високата стойност за един месец и е със 165% повече в сравнение с ноември 2021 г. Данните показват също, че 70% от доставките са били предназначени за Европа, по-специално за Белгия и Англия.

Електрическите леки автомобили представляват повече от половината от общия износ на автомобили от Китай през ноември и октомври, като през ноември доставките достигнаха рекордно високи стойности от 6 млрд. долара.



Според анализатори скокът в износа на електромобили, произведени в Китай, се дължи на факта, че западните производители на автомобили пренасочват производството си от вътрешните пазари към Китай поради ограничения капацитет в страната. Базираната в САЩ Tesla е изнесла над 37 000 автомобила от Китай през ноември, което е повече от 60 автомобила през март.

Според проучване на консултантската фирма PricewaterhouseCoopers до 2025 г. в Европа могат да бъдат продадени до 800 000 автомобила, произведени в Китай, повечето от които електрически.

Анализаторите на PwC прогнозират, че промяната ще се дължи на два фактора - китайските марки ще увеличат пазарния си дял, а западните производители на автомобили ще произвеждат повече електрически автомобили в Китай.

"Докато китайските производители продават все повече BEV (електрически превозни средства с батерии) в Европа, европейските и американските производители все повече преместват производството си на BEV в Китай. Китайските производители. . . оптимизираха и разработиха продуктите си на вътрешния пазар, така че сега предлагат на Европа достъпни модели BEV, иновативни технологии и нови концепции", заяви PwC в съобщение за медиите.


 Като цяло Китай е изнесъл около 852 000 електрически автомобила в периода януари-октомври 2022 г. През първата половина на годината делът на китайските марки на западноевропейския пазар на електромобили е 5,2% спрямо 3,8% през същия период на 2021 г.


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня



- Мамо, излизам. Да купя ли нещо?

- Купи си апартамент и се махай! На 45 си вече.

към хороскоп хороскоп

везни