Бг компанията е с по-удобни седалки и с по-големи отстояния между тях

Свързани новини

30.05.2022 16:47

Изненада! България еър е по-добра от Луфтханза

Видян 5004 пъти | Коментари 1
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Не крия, че рядко използвам България еър, независимо, че според мнозина преките полети са за предпочитане пред прекачванията. Което никак не е задължително да бъде вярно и то по ред причини, но това не е темата на статията.



Или пък е, доколкото се оказва, че за 3-те години, откакто не се бях качвал на борда на самолет на българската авиокомпания, нещата доста са се променили и нейните преки полети вече наистина са за предпочитане.



Какви са разликите?

Първо, удобството – бг компанията е с по-удобни седалки и с по-големи отстояния между тях. Бордното обслужване също е несравнимо по-добро – усмихнати млади хора при нас срещу навъсени срещу света дами от поколението на вече пенсионираната като канцлер Меркел.




Второ, и на двете летища имахме „ръкав”, което е прекрасно на фона на ужасяващия рейд с раздрънкан автобус, който често се налага да използвате във Франкфурт – пътуването с рейса отнема кажи – речи, колкото половината полет.  А ако го вземате на път за някъде и гоните трансфер – надежда всяка тука оставете.


 


Същото важи и за спазването на графиците за излитане и кацане – транспортирането на хората не е просто каприз, то е супер важна съставна част от времетраенето на целия полет. В нашия случай Бг еър кацна точно навреме.



Трето, сервирането на храна. През 2019 г. летях за Рим с БГ Еър, а тази неделя – от Париж до София. Бях отишъл с Луфтахнза, така че сравнението ще бъде двойно.




И така, за разлика от 2019 г., този път сандвичът не беше студен и сух, сега имаше доста приятна топла чабата с добро качество, а шоколадчето не ми остави зъб в шепата, както тогава, поради твърдост, а беше ОК.




Водата бонус е идея, която е запазена и също е добра, нищо че и този път не я изпих. За разлика от Луфтахнза, която вече не дава дори и жалките подаяния, представяни за храна от последните години, а направо си е приготвила меню като лоукост. Чудесно, само че хубавите позиции липсваха като от меню на долна провинциална българска кръчма. Цените изобщо не се коментират – безумни са.


 


Оправдание не може да има, особено за полета от Мюнхен. Изобщо, тази компания наистина ужасно е изтъркала имиджа си, най-меко казано – и в бизнескласата, с която летях предпоследния път, нещата не са нормални – ужас лаундж във Франкфурт и най-евтин супермаркетен немски сект от обща бутилка, по-лош от онзи, който преди се даваше дори в икономичната, вместо нормалното за доста високите цени на тези билети истинско шампанско в малки бутилки за всеки, колкото пъти поиска.   




И това сравнение важи не само по адрес на Луфтханза, а и на останалите стари, но не и златни авиокомпании. Понякога наистина девизът: Изберете българското, е изпълнен със съдържание.




Борис Ангелов



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 31.05.2022 05:41

    Абсолютно вярно! Пътувам често и от години има ли възможност ползвам България еър, стига да има пряк полет. За съжаление премахнаха този до Лисабон и отмених пътуването си. Също и до Милано. Нищо добро не мога да кажа и за френските и италианските авиокомпании. Бритиш еруеиз предлегат за първа класа обикновенни тесни седалки, по три на ред, при което средната е направена като масичка, а не като при нашите по две широки. За израелската Ер ал просто нямам думи. По отвротителна няма. Намръщени стюардеси и нищо, дори кафе не се сервира. Така, че наистина нашата авиокомпания е супер.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

към хороскоп хороскоп

близнаци