Свързани новини

26.08.2014 13:10

Изнасяме по-лесно храна за Китай

Видян 1405 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

България ще изнася по-лесно за Китай продукти от селскостопанската и хранително-вкусовата си промишленост. Това стана ясно от думите на зам.-министъра на икономиката Ирена Младенова по време на провелия се в София българо-китайски бизнес форум, пише в. "Стандарт".Според нея правителството работи активно за улесняване на процедурите за внос на родна селскостопанска продукция и хранителни стоки в Китай.


Редица български стоки имат възможност да се наложат трайно на китайския пазар, смята Младенова. Освен продукцията на земеделските и хранително-вкусовите предприятия у нас потенциал за износ в посока втората икономика в света имат още стоките на наши предприятия от сферите на винопроизводството, минералните води, етерични масла и особено от розовото, стоки на машиностроенето, електрониката и електротехниката.


Зам.-министърът обеща, че правителството ще подкрепи всяка инициатива за сътрудничество между наши и китайски фирми. Страната ни е готова да окаже съдействие на фирмите, които желаят да инвестират в България в секторите машиностроене, автомобилостроене, електроника и електротехника, информационни и комуникационни технологии, химическа и фармацевтична индустрия, селско стопанство и хранително-вкусова промишленост, създаването на индустриални зони и други, отбеляза още Младенова.


Данните на министерството показват, че през 2013 г. Китай се е превърнал във втория по големина вносител на български стоки след ЕС и стокообменът ни вече възлиза на близо 1,9 млрд. долара. "Тенденцията за нарастване на двустранната търговия продължава, но това е далеч под потенциала на двете държави", посочи още зам.-министърът.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

 

 

към хороскоп хороскоп

рак