Свързани новини

08.09.2021 12:12

Излезете и кажете "с толкова трябва да вдигнем данъците": Борисов за пенсиите

Видян 2274 пъти | Коментари 5
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Излезте и им кажете с толкова трябва да вдигнем данъците, иначе държавата ще фалира, заяви на брифинг лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов по повод приетите вчера на второ четене предложения за пенсиите.
Юмрукът на Радев роди партии коалиции, които не разбират материята, заяви още Борисов.

„Просто не разбират материята. А материята е, че бюджетът е най-важният политически закон. И той се изпълнява от правителство с мнозинство. Искат да угодят на диктатора Радев, който изви ръцете на парламента и да актуализират бюджета. Забележете - актуализира се този от миналата година”, обясни той.  

„Помните ли обвиненията за 50-те лева, които давахме на пенсионерите. Те сега отидоха на 120 лева плюс процентното увеличение. Пенсиите станаха колкото минималната работна заплата. Днес, между другото, беше най-разумното изказване на Йорданов - каза, че няма приходи”, посочи Борисов.

Лидерът на ГЕРБ каза още: „Това, което се прави в момента, е само в угода на Румен Радев, за да си спечели изборите и следващото правителство, което дойде - трябва политически да се самоубие, като намали всички тези разходи. А той само да излиза и да обяснява колко е било добро служебното правителство. И отново хаос и еднолично негово служебно правителство. Това е целта, няма друго”, смята той.

По думите му след направеното сега трябва „да забравим за еврозоната”. „Това ви го гарантирам, защото аз съм вкарал България в чакалнята, заедно с моя екип. И в Европейския банков съюз”, категоричен е Борисов.

"Радев вместо да даде пример как се ваксинира. Даже не знаем дали се е ваксинирал", каза Борисов и предупреди, че приетите вече промени в актуализацията за бюджета ще доведе до санкции за страната,

"Ще дойде наказателна процедура за свръхдефицит. Правителството трябва в рамките на една година да ореже всички разходи и да се самоубие. Това прави Радев - самоубива следващото правителство. Аз няма да вляза в този годеж. Аз съм го живял това с постната пица на Дянков и фалита на КТБ. Пицата постна, а коланът на последната дупка", каза Бойко Борисов.

Според него може да се дават бонуси към пенсиите, но не и те да се покачват окончателно. "И 100 лв. месечно да се дават не е страшно. Страшно е в бюджетните прогнози да няма приходи, а разходите да се вдигнат с милиарди. Това всеки го знае. Тошко Йорданов много добър пример даде с хотел на морето. Изходът от това, което прави Радев с неговата шайка е или да теглим огромен дълг или да плащаме с данъци. Бъдете честни бе хора, възкликна той", каза лидерът на ГЕРБ.


Борисов излезе с призив към „Има такъв народ”. Той подкани депутатите на партията да излязат от пленарна зала, заедно с ГЕРБ, „за да не се гласуват глупостите за бюджета”.

„Хайде да излезем двете партии заедно от парламента. 128 депутати като излязат, не могат да приемат нито една от тези глупости. Но вие казвате, че подкрепяте Радев и неговата актуализация. В същото време, когато другите партии правим предложения, излиза, че се сгодяваме. Ако сте искрен, г-н Йорданов, ако не - през това време ще направят всички бели”, обърна се Борисов към ИТН и председателя на парламентарната им група Тошко Йорданов.

Бившият премиер обясни още, че ГЕРБ ще остане в зала, ако от ИТН не се съобразят с предложението му. „Разбира се, че ще стоим. Все някой трябва да влива разум и да обяснява какво ще се случи след това. Защото те няма да напуснат”, каза той.














 


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 005 Anonimen 08.09.2021 19:45

    Толкова ме е гнус от този селски новозабогатял простак, че не желая дори името му да спомена !

  • 004 престъпен боклук 08.09.2021 15:44

    Това чудовище 12 г за да краде десетките милиарди ги взе точно от трудещите се и пенсионерите, като ги постави на ръба на оцеляването. След такива абсурдни кражби и престъпления да е на свобода и да продължава да лъже и заплашва, щото без кражбите и раздаването им на кръговете си е г-н НИКОЙ, този бандит трябва да бъде съден от Народен или Международен съд, защото всички не може да подкупи и да го вкарат до живот в затвора с конфискация на всичко откраднато, вкл. и дълговете от десетки милиарди оставени за спомен от него на бъдещите поколения

  • 003 ha ha 08.09.2021 13:08

    А бати боко не дигна данъците, ама взе 16 милиарда(!) заеми за да не фалира при него държавата докато раздаваше пари на всеки който заплаче (в паузите докато пълнеше чекмеджетата, риташе топка и цакаше белота...)

  • 002 Anonimen 08.09.2021 13:00

    Такъв урод като мутрата Борисов няма друг

  • 001 Anonimen 08.09.2021 12:44

    Боже, само като видя тази снимка на този тъп шебек и веднага омразата ми към това престъпно животно се извисява високо, високо ! Този престъпник е на свобода защото нямаме съдебна система независима, достойна и морална ! Това НС се препълни с идиоти, кретени и простаци нямащи нищо общо с парламентаризъм, възпитание, морал, достойнство и патриотизъм ! В това НС се събраха само мишоци зад които стоят олигарси и мафиоти ! Срам и погнуса от мекерета-депутати и чалгари-имитатори на загрижени за суверена ! Жалка българска нация сме и заслужено сме най-бедни и мизерни в мозъка, щом дадохме шанс на такъв простак от Банкя да се изказва из медии вместо да търка наровете на затвора, "евалла" на румънците гръмнаха диктатора си и след това натикаха крадците министри и депутати по затворите, нещо което ние никога няма да можем да постигнем, защото сме ОВЦЕ и ЖАЛКИ ЧАЛГАРИ !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Блондинка опитва да постъпи на работа в полицията.

Възрастният шеф в полицията я поглежда и пита:

- Ще ви задам няколко въпроса. Колко е две по две?

- Ъъъъ, четири.

- Добре. Корен квадратен от 100?

- Ами, десет!

- Отлично. Кой е убил Ботев?

Блондинката замълчава.

- Не знам, - накрая казала тя.

- Добре, помислете и елате утре

Блондинката се обажда на приятелка. Тя я пита:

- Взеха ли те на работа?

- Не само, че ме взеха, но вече ми поръчаха и разследване на убийство!

 

 

към хороскоп хороскоп

риби