Свързани новини

08.04.2014 17:20

Издирващите изчезналия „Боинг” вече не засичат сигнали

Видян 1102 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Екипите, които търсят изчезналия самолет на Malaysia Airlines, не могат да локализират засечените в южната част на Индийския океан сигнали, които се смята, че може да са от черната кутия. Това обяви ръководителят на международната операция, предаде АП.


Ангъс Хюстън, пенсиониран маршал на ВВС на Австралия, който ръководи операцията по издирването на самолета около западното крайбрежие на Австралия, обяви, че оборудването на кораба Ocean Shield не е засякло следа от сигналите, чути в събота и неделя.


Има вероятност батериите на черните кутии на изчезналия самолет да са изтощени, тъй като могат да издържат около месец, а самолетът изчезна преди 31 дни. Така задачата става още по-трудна, ако не и невъзможно да се намери самолетът.


Няма допълнителни сигнали и ние трябва да продължим издирването в следващите няколко дни в района, тъй като няма съмнения, че батериите ще се изтощят, подчерта Хюстън.


Той смята, че "откриването на нови сигнали" би било най-добрият сценарий за по-нататъшната работа по откриването на самолета.


Към момента издирвателните работи в Индийския океан обхващат площ от 77,5 хил. кв. км, която се намира на 1700 км западно от австралийския град Пърт. В тях участват три кораба - австралийски, британски и китайски, които следят с хидрографска апаратура за сигнали под водата. Над зоната с дълбочина около 4500 метра летят 14 самолета, в нея кръстосват и 14 плавателни съда, отбелязва ИТАР-ТАСС.


Припомняме, на 8 март изчезна „Боинг" на Malaysia Airlines от Куала Лумпур за Пекин с 239 борда.



Етикети
,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня



- Мамо, излизам. Да купя ли нещо?

- Купи си апартамент и се махай! На 45 си вече.

към хороскоп хороскоп

козирог