Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов не е получил меморандума на ПП-ДБ.

Свързани новини

21.02.2024 10:18

Избори 2 в 1 са логичен завършек на некоалицията: Борисов

Видян 925 пъти | Коментари 1
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов не е получил меморандума на ППДБ. От първите 10 реда, които му прочела Мария Габриел, разбрал, че избори 2 в 1 са логичен завършек на некоалицията, каза той пред журналисти в парламента. Определи предложенията в него като неприемливи. ГЕРБ-СДС не се отказват от Външно министерство.

"Аз не съм получил никакъв меморандум. Един такъв документ трябва да се погледне правно как стои, отговаря ли на Конституцията, на правилата, на правилника на парламента. Ние не сме получили никакъв меморандум. Аз не съм го чел, защото го нямам. Не знам каква е тази незряла политическа практика. Затова подобен подход е незрял. Подобен документ се изготвя от работни комисии и когато е готов отива за подпис. Мария Габриел по телефона ми прочете първите няколко изречения, спрях я, защото нататък не ме интересува. Постът външен министър е единственото министерство, за което ГЕРБ направи компромис, всички останали министри са техни", каза Бойко Борисов.

Според председателя на ПГ на ДПС Делян Пеевски от меморандума на ПП-ДБ се виждало, че искат да си "делнат" държавата. ДПС няма да участва в това.

"Виждам, че някой иска да си делне държавата по един много екзотичен начин. Видяхме, че колегите обичат да се бутат в регулаторите", коментира Пеевски. За мен е абсурдно в някакъв меморандум да има желание за подялба на съдебната власт, антикорупционни агенции, съдебна власт. Това е нечувано за мен", каза още Пеевски.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 21.02.2024 15:42

    Б.Б.винаги прави прибързани и необмислени изказвания,което говори едно ,че не е никакъв политик,но иска да управлява.А с това обрича народа на безкрайна агония. Толкоз ли не разбра,че този начин на управление е вреден за държавата?

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Разговор между богаташ и новата му руса любовница:
- Миличка, трябва да ти призная нещо. Женен съм.
- Ох, така ме изплаши! Помислих, че яхтата не е твоя…

към хороскоп хороскоп

везни