Свързани новини

29.07.2009 13:50

Иван Костов ще оглави Комисията за контрол на ДАНС

Видян 1726 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Комисията за контрол на ДАНС най-вероятно ще бъде оглавена от лидера на ДСБ Иван Костов, депутат от Синята коалиция, предаде БГНЕС.


Това стана след като депутатите гласуваха всички шест членове, по един от всяка парламентарна група. Лидерът на РЗС Яне Янев си направи отвод с мотива, че не може един и същи депутат да оглавява две парламентарни комисии.
След гласуване депутатите решиха ротацията на председателството на двете комисии за контрол на ДАНС и за Борба с корупцията да започва от най-малката парламентарна група, а в случая това е РЗС.
Избраните членове на комисията за контрол на ДАНС са: Димитър Дъбов от КБ, Иван Костов от СК, Волен Сидеров от Атака, Яне Янев от РЗС, Иван Иванов от ГЕРБ и Камен Костадинов от ДПС. До този резултат се стигна след разгорещени спорове в пленарна зала, заради начина на конструиране на двете комисии. От опозицията остро се противопоставиха на него. Комисиите се състоят от по шестима народни представители, по един от всяка парламентарна група.
„Това не е вече управление на мнозинството, а заявка за диктатура на мнозинството", заяви Лютви Местан в пленарна зала, който поясни , че ДПС има право на свой член в комисията за борба с корупцията и никой освен ДПС не може да реши кой да е представител на партията. Той твърдо заяви, че ПГ на ДПС отново ще предложи за член на комисията за борба с корупцията Делян Пеевски.
Димо Гяуров от СК предложи, лицата избрани днес на двете комисии, да бъдат подложени на проверка, за принадлежност към сегашните специални служби. Ако това се докаже на някои от тях, да бъдат отстранени и на тяхно място да бъдат избрани други, настоя той. Според Румен Петков с това предложение се прави внушението, че някои депутати знаят, че сред народните представители има действащи агенти на специалните служби. За него предложението на Димо Гяуров е неприемливо. Мнението на Христо Бисеров, изразено в пленарна зала бе, че този текст всъщност е стъпка, към осветяване на щатните и нещатни сътрудници на днешните служби и това застрашава тези хора.
По време на гласуването, предложението на Димо Гяуров бе отхвърлено.



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 02 юни 21:00ч.

Загадката Анри Пик

Режисьор: Реми Безансон
В ролите: Фабрис Люкини, Камий Котен, Алис Изас, Бастиан Буйон, Астрид Уетнал, Ханна Шигула и др.

виц на деня


"Моля, не повръщайте под масите! И там има ора..." - Надпис във врачанска кръчма

към хороскоп хороскоп

рак

Днес ще имате апетит за хубавите неща в живота

Днес ще имате апетит за хубавите неща в живота - вкусна