Свързани новини

10.05.2011 17:36

Иван Костов: Бойко е последната надежда на ГЕРБ

Видян 1715 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Фактът, че ГЕРБ все още няма номинация за президентските избори, означава, че вероятната кандидатура на управляващите ще бъде на Бойко Борисов, заяви в Благоевград лидерът на ДСБ Иван Костов. 

Командира залага на Борисов заради това, че при толкова късно обявена кандидатура през август на друг човек няма да е възможно да му се направи кампания. 

Според Костов август е избран от ГЕРБ за обявяване на кандидатурата, защото управляващите очакват негативи от това, че Бойко Борисов ще изостави активния пост на министър-председател и ще отиде да се кандидатира за президент, и не желае тези негативи да се развиват от страна на техните опоненти дълго време.

„БСП нямат кандидат, защото очакват да разберат кой ще бъде кандидатът на ГЕРБ, за да се опитат да построят такава система, която евентуално да им даде шансове срещу Бойко Борисов“, прогнозира още бившият премиер. 

За ДПС Иван Костов коментира, че движението вероятно ще издигне свой кандидат за президент, "за да може да покаже на втория тур с каква лепта участва в избирането на президента, за да може евентуално да претендира този президент впоследствие да ги вкара в управлението на страната". В тази връзка той не очаква хората на Доган да подкрепят кандидат на БСП или на ГЕРБ на първи тур. 

Относно думите на МВР шефа Цветан Цветанов, че новият президент ще бъде от ГЕРБ и че основен конкурент на изборите ще бъде кандидатът на БСП, Командира заяви: „Точно тези думи ми дават основание да мисля, че ще влезе в действие последната надежда на ГЕРБ, която се казва Бойко Борисов.“

По думите му Синята коалиция ще бъде напълно готова за вътрешните си избори, на които ще се излъчи обща кандидатура за президент, на 19 юни. 

„До вчера всички вие обяснявахте колко е несъстоятелен поста на президент и че е маловажен. И който отиде към него е бягство, отстъпление и някакво предателство. Какъв дебат да има за пост, който се приема от всички политически партии без ГЕРБ, за бягство”, коментира междувременно Борисов.

В събота при посещението си в Гигинския манастир Св.Св. премиерът заяви , че ГЕРБ ще определи президентската си кандидатура през август. Той определи длъжността „президент” като най-високата длъжност в държавата. „Дори малко задкулисно, с квотата, която има във Висшия съдебен съвет, СЕМ и на много места, се управлява държавата, да не говорим за съдебната власт”, заяви министър-председателят.

„Започвам да чувам, че да станеш върховен главнокомандващ и държавен глава е бягство”, сподели още Борисов и попита: „Нима Първанов е избягал навремето от БСП?”



Етикети
, , ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Жената по природа е много добра, може да прости на един мъж дори и да не е виновен...

към хороскоп хороскоп

водолей